Reviews

Sony WF-1000X review: bandeloze muziek

Voordelen
Gebruiksvriendelijk
Compacte powerbank
Active noise-cancelling
Nadelen
Verbinding niet stabiel
In-ear niet voor iedereen
Aanbevolen prijs: €219
Waar te koop?
Totaalscore 7
Sony gaat volledig draadloos met de WF-1000X bluetooth oortjes. Zorgt de bevrijding van de kabel ook voor een goede muziekervaring?

Compleet draadloze oortjes zijn een recente toevoeging aan het uitdijende gamma van audio-apparaten met bluetoothverbinding. Tot voor kort moest je nog een nekkoord dulden als je draadloos wilde gaan, nu heb je echt de volledige vrijheid. Sony heeft ervoor gekozen om de WF-1000X in-ear te maken. Daardoor blijven de oortjes beter zitten als je beweegt, maar dan wel alleen als ze goed aansluiten op je gehoorgang. Dat durft nog al eens een probleem te zijn bij in-ear. Gelukkig steekt Sony genoeg oordopjes van verschillende groottes bij de WF-1000X om te experimenteren met de juiste maat.

Het verbinden van de oortjes met je smartphone gaat eenvoudig en vlot. Tijdens het testen heb ik hier nooit problemen mee gehad. In gebruik durfde de verbinding tussen beide oortjes wel af en toe weg te vallen, en dan voornamelijk als ik mij naar buiten waagde. De voorvallen waren niet vaak genoeg om frustrerend te zijn en duurden meestal maar een paar secondes. Een groot pluspunt van de WF-1000X is de active noise-cancelling, die erg efficiënt werkt. Een ritje op de bus wordt zo van het constante gebrom van de motor en andere omgevingsgeluiden ontdaan.

Instabiele verbinding

De kwaliteit van de audio is degelijk. Muziek komt accuraat en helder door, maar diepe bassen of uitgepuurde tonen hoef je niet te verwachten. Sony levert de oortjes standaard met een compacte powerbank die tegelijk dienst doet als doosje om de dingen weg te steken in je tas. Je haalt ongeveer negen uur luisterplezier uit één oplaadbeurt, genoeg om een paar dagen meer rond te komen. Er is ook een app beschikbaar om het geluid verder af te stemmen, maar die functioneerde nog niet in samenwerking met de WF-1000X tijdens mijn testperiode.

[related_article id=”220641″]

Helemaal perfect zijn deze WF-1000X oortjes niet, al vermoed ik dat het eerder aan de huidige bluetooth-technologie ligt dan aan Sony’s product. Het geluid zit goed, maar het is vooral de active noise cancelling in de compacte oortjesvorm die de WF-1000X het overwegen waard maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business