Reviews

Brother QL-800 getest: budgetvriendelijke labels

Voordelen
Prijs-kwaliteit
Prijs-kwaliteit
Prijs-kwaliteit
Prijs-kwaliteit
Prijs-kwaliteit
Nadelen
Kost per label is vrij hoog
Kost per label is vrij hoog
Aanbevolen prijs: €73,55
Waar te koop?
Totaalscore 8
Zoek je een veelzijdig toestel op labels mee te printen, dan biedt dit budgettoestel van Brother verrassend veel functionaliteit voor je geld.

 
Net zoals de duurdere QL-810W en QL-820NWB is de Brother QL-800 een redelijk snelle en veelzijdige labelprinter. Het toestel produceert mooie labels in diverse maten en kleuren. Als het goedkoopste model van drie offer je behoorlijk wat functies op in vergelijking met de andere twee toestellen. Wil je echter gewoon labels kunnen printen vanop je computer of smartphone via een USB-kabel, dan biedt deze QL-800 meer dan genoeg.
 
Het grootste verschil met de twee duurdere opties zijn de verbindingsmogelijkheden. De QL-800 is beperkt tot usb. Bovendien moet je de QL-800 apart aan een stopcontact hangen en met je computer verbinden vooraleer je ermee kan werken. De printer kan in het zwart en rood afdrukken, of in een van die twee kleuren apart. Brother biedt echter maar één variant van zwart-en-rode labeltape aan. Met een beetje creativiteit (en met de ingebouwde snijmogelijkheden) kan je met die tape wel verschillende rode of zwart-rode etiketten produceren.
 
De installatie van het toestel is simpel: je steekt het in het stopcontact en verbindt het met je computer. Door op de Editor Lite-knop te drukken kan je de beheer-software van de printer op je pc lanceren. Dit rudimentair programma is handig om eenvoudige labels te creëren. Als je meer bewerkingsopties wil is er de P-Touch Editor, een programma dat je gratis kan installeren via Brother’s website. Voor smartphones is er de iPrint&Label-app, enkel op Android.
 
Hoe snel de Brother QL-800 etiketten afdrukt hangt natuurlijk af van hoe groot deze zijn. Brother stelt dat voor een standaard zwart adres-label de QL-800 tot 93 labels per minuut kan gaan. Onze test klokte af op 85,3 labels per minuut, alle handelingen mee opgeteld. Dat is een respectabel tempo. Bovendien was de kwaliteit van de afdrukken ook erg goed. Kijken we naar wat je bij Brother betaalt voor je labeltape, dan ligt die prijs wel redelijk hoog.
 
De Brother QL-800 is een no-nonsense printer om labels af te drukken. Heb je geen nood aan draadloze verbindingsopties of netwerkmogelijkheden, dan kan je niet verkeerd gaan met dit toestel. Het is onze keuze van de redactie voor budgetvriendelijke labelprinters.
 

Prijs: 73,55euro
 
+ Snel
+ Goede printkwaliteit
+ Uitstekende software
+ Kleurenprints
+ Prijs-kwaliteit
 
Gelimiteerde print in rood
Hoge prijs per label

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business