Reviews

Steelseries Sensei 310 review: symmetrie

Voordelen
Comfortabel
Strak
Voor links- en rechtshandigen
Nadelen
Geen gevlochten kabel
Amper twee DPI-profielen
Aanbevolen prijs: €69,90
Waar te koop?
Totaalscore 8
Bij vele producten worden linkshandigen helaas 'links' gelaten. Deze gamingmuis is comfortabel ongeacht in welke hand je hem houdt.

Linkshandigen hebben het hard te verduren. Vele producten zijn voor rechtshandigen gebouwd:   denk maar aan kurkentrekkers, scharen en gitaren, maar ook gamingmuizen horen in dit rijtje thuis. De meeste digitale knaagdieren zijn immers enkel comfortabel voor rechtshandigen. Toch is er ook voor linkshandigen wat lekkers. Sommige populaire modellen zoals de Razer Deathadder en Corsair Scimitar Pro hebben een aparte versie voor linkshandigen, maar je kan ook een symmetrische muis op de kop tikken die in beide pollen past. De koning in deze productcategorie is Steelseries met zijn Sensei-muizen. We testten de nieuwste telg in de familie, de Sensei 310.

Strak en comfortabel

Het uiterlijk van de Sensei 310 oogt simpel en ligt erg comfortabel in de hand, ondanks zijn symmetrische vorm. Aan de zijkanten zijn twee siliconen pads voorzien die zorgen voor extra grip en vingerafdrukken moeten verhullen. Hij weegt 92 gram en voelde voor mij niet té zwaar of té licht aan, maar er zijn geen extra gewichtjes voorzien om dit te finetunen. Zowel het logo als het scrolwiel zijn belicht met RGB-frulletjes. Aan beide kanten zijn twee knoppen bevestigd – zoals bij elke symmetrische muis –  waaraan je een commando kan vastpinnen. In de praktijk zal je waarschijnlijk enkel de twee toetsen bij je duim bedienen. In het midden is ook nog een toets voorzien om van DPI-profiel te wisselen.

In de software bij de Sensei 310 zijn de meeste basisfuncties voorzien – zoals een digitaal penseel om met RGB-kleuren te kliederen of de mogelijkheid om muisacceleratie uit te schakelen – maar wel ondersteunt hij amper twee DPI-profielen. Dat is wat aan de lage kant, maar dankzij de TrueMove3-sensor kan je zijn DPI opkrikken naar (maximaal) 12.000. Tijdens het gamen presteerde de Sensei 310 altijd accuraat, zowel in first person shooters als real time strategy games.

De Sensei 310 is, gezien het lage aanbod, mogelijk de meest interessante muis die je als linkshandige in huis kan halen. Ook rechtshandigen die op zoek zijn naar een no-nonsensemuis worden op hun wenken bediend. Gezien zijn hoge prijskaartje waren extra macrotoetsen en een gevlochten kabel wel geen overbodige luxe geweest, maar al bij al is de Sensei 310 de beste ambidextruous muis die ik al testte.

gamingmuisreviewsensei 310steelseries

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen