Reviews

Targus Citylite Security rugzak review: Veilig de stad in

Voordelen
Modern design
Diefstalbestendig
Ruimte
Nadelen
Borstriem zit vrij hoog
Aanbevolen prijs: €70
Waar te koop?
Totaalscore 9
Deze maand heb ik de Targus CityLite Security kunnen uitproberen, een rugzak die de inhoud beschermt tegen diefstal en er ook nog heel stijlvol uitziet.

Als je net zoals mij best wat gadgets meeneemt van en naar het werk, dan ben je waarschijnlijk al wel eens voor een dilemma komen staan bij het aankopen van een rugzak. In mijn ervaring moet je meestal kiezen tussen de beperkte, maar er goed uitziende rugzakken en de minder aantrekkelijke exemplaren met de features die jij persoonlijk essentieel vindt. Targus bracht gelukkig de Targus CityLite Security op de markt, een rugzak die er niet alleen goed uitziet, maar ook enorm functioneel is. Zo past er een 15,6 inch laptop in, is hij waterbestendig én is hij voorzien van snufjes zoals een RFID werend zakje en een intern compartiment dat enkel langs de achterkant kan geopend worden.

De Targus CityLite is geen doorn in het oog zoals andere rugzakken.

Minimalistisch en modern design

De Targus CityLite ziet er door het gebrek aan ritsen aan de voorkant heel strak uit. Het grijze/zilveren design wordt enkel gebroken door een horizontale, reflecterende streep die je zichtbaar moet maken in donkere omgevingen. Links en rechts vinden we ook zulke strepen terug, zij het niet heel onopvallend op het punt waar de zijzakjes bevestigd zijn. In die zakjes kan je een paraplu of flesje water stoppen en zelfs na een maand behouden ze nog steeds hun originele flexibiliteit. Het materiaal waaruit de voorkant is opgebouwd is zeer stevig en beschermt tegen diefstal via het opensnijden van de rugzak. Ik ging zelf aan de slag met een breekmes en kon geen beschadigingen aanbrengen. Al deze zaken gecombineerd doet de Targus CityLite er erg professioneel uitzien voor de toevallige voorbijganger.

Minder zichtbaar is de achterkant, die op verschillende plekken voorzien is van een zachte vulling die de rugzak aangenaam tot dragen maakt. Onderaan heb je een vak met ritssluiting dat perfect is voor documenten zoals vliegtuigtickets, tramkaartjes of in mijn geval, een Nintendo Switch. Op de schouderbanden vind je een verstelbare sluiting terug die je ter hoogte van je borst kan vastmaken. Hier kwam ik wel het eerste en enige minpuntje van de Targus CityLite tegen: de sluiting zit namelijk vrij hoog, zelfs op het laagste punt, en kan daarom al eens voor licht ongemak zorgen, bijvoorbeeld bij het dragen van een dikke jas en sjaal in deze wintermaanden. Een echte deal-breaker vond ik het echter niet en ik merkte dat ik de sluiting regelmatig toch gebruikte voor extra steun, want ze zorgt ervoor dat de schouderbanden zich beter op je schouders plaatsen. In de sluiting zit trouwens een noodfluitje ingebouwd en doordat de borstband wat hoger zit, is dit makkelijk te bereiken.

De dubbele rits die toegang geeft tot de rugzak is goed weggewerkt rond de rand zodat niemand er toegang tot kan krijgen als hij zich op jouw rug bevindt. Bovenaan is tevens een compartiment voorzien dat goed is voor sleutels, oortjes en andere kleine dingetjes die je al eens snel nodig hebt. De (waterbestendige) onderkant van de rugzak in combinatie met het stevige ontwerp zorgt er trouwens voor dat hij rechtop blijft staan en niet als een hoopje in elkaar valt als hij leeg is. Top! Het handvat van de CityLite zit trouwens vast aan de schouderbanden, dat is even wennen als je een klassiek model gewoon bent, maar het zorgt ervoor dat je makkelijk de rugzak kan vastnemen en het draagt uiteraard bij tot het strakke design.

Praktisch vanbinnen

Laten we het dan even over de binnenkant hebben, want aan al dat moois heb je weinig als de rugzak niet functioneel is. Er is een speciaal vak voorzien met plaats voor een 15,6 inch laptop en zelfs meer. Mijn werklaptop van 15 inch en 12 inch iPad Pro passen er gezellig samen in, met nog ruimte over voor een boek (of e-reader). Met die twee apparaten in het aparte vak is er nog steeds voldoende ruimte over voor bijvoorbeeld een oplader, brooddoos en thermos. Binnenin vind je ook het zakje dat beschermt tegen diefstal via RFID, een leuke toevoeging, maar ik vind de ritssluiting het grootste voordeel ervan, omdat je er zo nog wat losse dingetjes in kan opbergen. Daarnaast zijn er nog drie zakjes voorzien voor kabels, een powerbank of bovenvernoemde thermos.

Hoe werkt het openen en sluiten van de rugzak met de rits op de achterkant vraag je je misschien af? Zeer goed eigenlijk. De ritsen bewegen vlot in hun sluiting, wat toch wel belangrijk is. Soms zal je al eens moeten zoeken langs welke kant je de rugzak nu weer hebt dichtgedaan omdat de ritssluiting tot helemaal onderaan gaat, maar dat hoort bij dit soort backpack. Je kan hem immers helemaal openleggen, zoals je dat met een koffer zou doen. Hiervoor maak je binnen twee knoppen los en vervolgens kan je hem neerleggen op een horizontaal oppervlak.

Het oordeel

Je hebt het vast al door, ik ben helemaal overtuigd door de Targus CityLite Security backpack. Zelfs in de metro van Parijs zou ik met een gerust hart rondlopen, wetende dat alles veilig zit opgeborgen. Het prijskaartje van 80 euro lijkt misschien veel, maar als je op zoek gaat naar soortgelijke rugzakken, dan merk je dat de CityLite competitief geprijsd is.


Wil je ook veilig pendelen? Koop de Targus CityLite Security op Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business