Bron afbeelding: Bakker Elkhuizen
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Compact
  • Lay-out voor zowel Windows als MacOS
  • Typt aangenaam
CON
  • Geen numeriek klavier
  • Onduidelijke indicatie batterijduur
  • Bluetooth-verbinding kan beter

Als je op zoek bent naar een draadloos toetsenbord en veel waarde hecht aan de compactheid, dan zit je goed bij het UltraBoard 950 Wireless. Op andere vlakken is het weliswaar geen hoogvlieger.

Advertentie

Als je een desktopcomputer hebt, dan heb je natuurlijk een toetsenbord nodig. Wanneer je een laptop hebt, kan het soms ook handig zijn om een toetsenbord aan te kopen. Dit hangt grotendeels af van de opstelling van je bureau. Je kan bijvoorbeeld je laptop in een standaard zetten (en aansluiten op een externe monitor), waardoor je nog een los toetsenbord nodig hebt. De meeste toetsenborden focussen voornamelijk op typcomfort en extra functionaliteiten, maar het UltraBoard 950 Wireless van Bakker Elkhuizen legt die focus elders, namelijk op de compactheid en productiviteit.

Een “compleet” toetsenbord

Het allereerste dat opvalt bij het UltraBoard 950 is het gebrek aan een bepaald onderdeel, namelijk het numeriek klavier. Door dit weg te laten, is het toetsenbord lichter en compacter dan bijna elk ander toetsenbord op de markt. Bakker Elkhuizen licht daarnaast op zijn website toe dat een toetsenbord zonder numeriek klavier beter is voor de productiviteit aangezien je hand zo dichter bij je muis zit. Als je, zoals ikzelf, echter gewoon bent om een toetsenbord met numeriek klavier te gebruiken, is het even wennen. Ik had zelfs na enkele weken jammer genoeg niet het gevoel dat ik op deze manier sneller werkte. Wat daarentegen wel heel handig is, is dat je het toetsenbord zowel op Windows als MacOS kunt gebruiken.

Bron afbeelding: Bakker Elkhuizen

Dagelijks gebruik

Na enkele weken met het UltraBoard 950 ben ik enorm tevreden over het typcomfort. De toetsen geven voldoende feedback en de hoek waarin het staat, is eveneens aangenaam om mee te werken. Over de bluetooth-verbinding was ik minder tevreden. Het toetsenbord verbinden gaat dan wel snel en je hoeft geen ontvanger aan te sluiten, maar als je je laptop opstart, duurt het even voor de verbinding automatisch opnieuw wordt gemaakt. In de praktijk ben je dan al aan het typen, maar verschijnt het eerste deel van je zin nog niet op je scherm. De verbinding was daarnaast niet altijd even stabiel, waardoor bepaalde letters soms niet verschenen. Een ander minpunt is de aanduiding van de batterijduur. Je kan het toetsenbord makkelijk opladen met de microUSB-kabel, maar je kan nergens nauwkeurig de resterende batterijcapaciteit terugvinden. Er is rechtsboven een lampje aanwezig dat alleen brandt als de batterij leeg is en groen is terwijl hij aan het opladen is. Ook op je pc zelf, kan je niet controleren hoeveel batterij er nog overblijft. Het UltraBoard 950 is geslaagd in zijn opzet, maar als je gewoon bent om met een numeriek klavier te typen, dan hou je het wat mij betreft beter bij een traditioneel toetsenbord.

Advertentie