Sony GTK-PG10
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Uniek design
  • Veel functionaliteiten
  • Batterijduur van 10 uur
CON
  • App werkt niet optimaal
  • Geluid stelt wat teleur in vergelijking met de grootte

Als je denkt aan een bluetooth-speaker, denk je meestal aan een kleine en compacte luidspreker. De Sony GTK-PG10 is een speaker die je best niet met je meeneemt, maar wel veel andere mogelijkheden aanbiedt.

Advertentie

In een wereld waar er bluetooth-speaker zijn in allerlei compacte vormen, maten en kleuren, hanteert Sony voor deze GTK-PG10, die ook bekend staat als de “barbecuespeaker”, een meer traditionele aanpak. Deze stevige, zwarte speaker, die toch verrassend licht is voor zijn formaat, is ideaal voor buitengebruik tijdens een tuinfeest, barbecue of misschien zelfs op een bouwwerf. De GTK-PG10 is namelijk waterdicht, stofbestendig en heeft zelfs vier bekerhouders die je uitnodigen om je drankje daar te zetten.

Veelzijdig

De meeste bluetooth-speakers vandaag laten je vaak alleen via bluetooth verbinden met de speaker, maar dat is hier niet het geval. Je kan daarnaast ook een AUX-kabel gebruiken of zelfs een usb-stick met liedjes op voor de dj’s onder ons. Als je liever naar een radiozender wil luisteren, gaat dat ook door de antenne achterop. Het opvallendste kenmerk van de GTK-PG10 zijn de twee kleppen bovenaan die je open kan zetten. Dit tovert niet alleen vier bekerhouders tevoorschijn, maar geeft het geluid ook een aanzienlijke boost. Met gesloten kleppen vonden wij het geluid eigenlijk redelijk teleurstellend, aangezien er stevig gehakt wordt in de basgeluiden. Als je de kleppen openzet, kan je de functie voor extra bass activeren en we zien eigenlijk geen reden om deze functie ooit uit te zetten, want zonder deze extra bas klinkt de muziek enorm plat en is er weinig diepte aanwezig. Een leuke extra, die we zelf niet gebruikt hebben, is de optie om een microfoon aan te sluiten en de karaoke-modus.

Werk aan de app-winkel

Je kan de speaker bedienen met de uitgebreide selectie aan knoppen aan de voorkant of via de Sony Music Centre-app. De eerste registratie van de speaker verloopt weliswaar niet heel vlot. We moesten bluetooth eerst uitschakelen en dan weer inschakelen tijdens het registratieproces om het tot een goed einde te brengen. De functies in de app zelf spreken redelijk voor zich, maar het geheel had wat overzichtelijker gemogen met een menu waarin de belangrijkste functies staan. Je kan ook de Fiestable-app downloaden zodat je liedjes kan pauzeren, skippen en het volume kan wijzigen door je smartphone te bewegen. Dit verliep redelijk accuraat, maar was alleen mogelijk als het Fiestable-menu geopend was met als gevolg dat we niets anders konden doen met onze smartphone op dat moment. Als deze functie zou werken in vergrendelde modus, dan zou het een pak handiger zijn. Laten we hopen dat een update van de apps onze frustraties weghaalt, want dan kan de GTK-PG10 pas echt stralen.