Reviews

Dyson Pure Cool Me review: Geen vuiltje aan de lucht

Voordelen
Grondige luchtreiniging
Verkoelend element
Magnetische afstandsbediening
Nadelen
Mag compacter
Geen app
Prijzig
Aanbevolen prijs: €350
Waar te koop?
Totaalscore 8
We zien het misschien niet vaak, maar er vliegt vanalles door de lucht, van stof en pollen tot andere microscopische deeltjes die voor allergieën kunnen zorgen. De Dyson Pure Cool Me helpt daarmee.

Het doel van deze persoonlijk luchtreinigingsventilator is om je te voorzien van verkoeling aan de hand van schone, gereinigde lucht, precies waar jij dat nodig hebt. In tegenstelling tot andere ventilatoren word je dus niet verkoeld met vervuilde lucht. Maakt dat zo’n verschil? Ja, absoluut. De lucht die je inademt binnenshuis kan tot vijf keer meer vervuild zijn dan die van buiten. Pollen en uitlaatgassen zijn bekende bronnen van vervuiling, maar wist je bijvoorbeeld al dat de toner van je printer een bron is van microscopische deeltjes? Gelukkig is de Dyson Pure Cool Me voorzien van een afgedichte filter die een koolstoffilter combineert met een HEPA-filter in glasvezel om op die manier 99,95 procent van ultrafijne stofdeeltjes uit de lucht te halen.

De Dyson Pure Cool Me past perfect op je nachtkastje.

Kunstmatig hogedrukgebied

Uiteraard vind je dit soort reiniging in verschillende toestellen terug, maar het verkoelende element is hier uniek. Dankzij luchtstralen die over het bolle oppervlak van de Dyson Pure Cool Me bewegen, ontstaat een hogedrukgebied waarin de stralen samenkomen en zich in een een van twee in te stellen richtingen verspreiden. Terwijl dit aan de gang is, draait de Dyson Pure Cool Me ook 70 graden rond zijn as. Wij testten de luchtreinigingsventilator uit op verschillende locaties. Zo kwam hij eerst op ons bureau terecht tijdens enkele warme dagen. Op die manier zorgde hij voor heerlijke verkoeling tijdens het werken. Een tweede locatie waar de Dyson Pure Cool Me tot zijn recht komt, is op je nachtkastje. Je kan het toestel gewoon de hele nacht door laten aanstaan of je kan een timer instellen waarna hij zichzelf uitschakelt. De 10 verschillende snelheden die beschikbaar zijn, zijn een enorme verbetering ten opzichte van de klassieke ventilator met drie standen die je in de meeste huizen terugvindt en op een lage stand heb je dan ook geen last van een te krachtige of te koude wind tijdens het slapen. Op de laagste standen heb je bovendien ook geen last van storend lawaai.

Die snelheid instellen gaat overigens eenvoudig via de afstandsbediening (en helaas enkel via de afstandsbediening). Deze heeft enkele eenvoudige knoppen om naast de snelheid te regelen ook de Dyson Pure Cool Me aan en uit te zetten, een timer in te stellen en de rotatie te regelen. Handig is dat je geen extra plekje moet voorzien voor deze afstandsbediening, want deze blijft via een magneet aan het apparaat kleven. Dat is best handig, want groot is ze niet en je raakt ze dus makkelijk kwijt. Toch hadden we liever enkele knoppen gezien op de Dyson Pure Cool Me zelf, bijvoorbeeld achteraan. Zo heb je toch net iets meer controle. Een andere optie had besturing via de Dyson app geweest, maar deze wordt helaas helemaal niet ondersteund. De mogelijkheden zijn er nochtans. Een notificatie als het tijd is om je filter te verversen (deze gaat 12 maanden mee en is makkelijk te vervangen) zou bijvoorbeeld enorm praktisch zijn, want daarvoor ben je momenteel aangewezen op het display. Die is overigens zeer duidelijk en helder en geeft de snelheid weer. Voor toekomstige modellen zouden we nog graag een ingebouwde klok zien, handig voor op het nachtkastje. Verder valt er over het design van het toestel niets negatief te zeggen. Het ziet er wat futuristisch uit, maar elk van de twee modellen (zwart of wit), past perfect in de meeste moderne decors.

Last van allergieën? Geen probleem

Natuurlijk zijn de prestaties van dit toestel enorm belangrijk, want voor zijn prijs van 349 euro wil je natuurlijk meer dan een sexy ventilator. Gelukkig is het effect van de Dyson Pure Cool Me duidelijk merkbaar, zelfs als je geen last hebt van allergieën. Na hem een dagje te laten draaien op volle capaciteit, merkten we duidelijk een verschil in de kwaliteit van de lucht. De slaapkamer van 16 vierkante meter, waar we het toestel hadden neergezet, gaf een veel neutralere en aangename indruk, vergelijkbaar met het openzetten van de ramen in de ochtend. Het echte bewijs van de capaciteit van de Dyson Pure Cool Me, kwam er echter toen we hem lieten testen door Thor, zoontje van grafisch vormgeefster Dian. Thor is allergisch voor een groot aantal stoffen, pollen en andere deeltjes in de lucht. Na een weekend met de Dyson Pure Cool Me, werd er door hem duidelijk minder geniesd en momenteel is het aanzetten van het toestel dan ook onderdeel geworden van zijn dagelijkse ritueel. Wie dus kampt met allergieën, zal absoluut baat hebben van de Dyson Pure Cool Me en voor hen is de ventilatorfunctie een leuke bonus. Voor wie er geen last van heeft, is het iets moeilijker om de prijs van het toestel te rechtvaardigen, maar weten dat je zuivere lucht aan het inademen bent heeft wel een positief effect op je gemoed en daar kan natuurlijk geen prijs op gekleefd worden.

Verkoeling nodig tijdens het werk? Dat kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business