Corsair K70 MK2
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • degelijk materiaal
  • iCue RGB-profielen
  • aangename low-profile toetsen
CON
  • iets hogere prijs
  • bulky design

Corsair gaf zijn populaire K70 een update. Veel kleur, degelijk materiaal en een hoop leuke RGB-profielen. Dit is de MK.2.

Advertentie

Corsair heeft zijn populaire K70 toetsenbord een welverdiende update gegeven. De nieuwe versie werd volledig in een nieuw jasje gestoken en dit is het resultaat. 

Het is niet de eerste keer dat een bedrijf een populair product herlanceert en een aantal nieuwe functies meegeeft. Je geeft een varken wat lippenstift en klaar is Kees. Niet bij Corsair. De nieuwe K70 RGB MK.2 is totaal anders. Het bedrijf heeft zijn populaire gaming keyboard bijna van nul af aan opnieuw uitgebracht. De K70 MK.2 is dus een nieuw product en lost alle verwachtingen in.

Corsair K70 MK.2
Over het uiterlijk valt te discussiëren.

Looks

Qua uiterlijk is de K70 MK.2 niets speciaal. Het keyboard lijkt redelijk hard op de goedkopere Strafe RGB MK.2. Beide keyboards hebben alle functies die je nodig hebt en dus ook een numeriek toetsenbord. Persoonlijk vind ik het uiterlijk van de nieuwe K70 niet mooi. Echter maken de interne RGB-kleurenpaletten dat wel goed. Met de bijgeleverde iCue toetsenbord profielen kan je dan ook nog wat spelen met die RGB-kleuren. Maar daarover later meer.

Verder heeft Corsair niets veranderd aan de afwerking. Die is nog steeds in aluminium waardoor de K70 je een echt luxegevoel van degelijkheid geeft. Ook het logo van Corsair heeft een update gekregen; in die zin dat het nu ook in RGB verlicht is. Verder heeft de K70 MK.2 twee aparte LED-delen gekregen waardoor je deze individueel kan bedienen. Ook het volumewieltje rechtsbovenaan heeft een mini-update gekregen. Corsair heeft het een zilveren kleur gegeven waardoor het wieltje een beetje botst met de rest van het toetsenbord.

Maar over het algemeen valt er niet te klagen over deze Corsair. Met de meegeleverde polssteun zit je echt wel goed. Het toetsenbord oogt misschien niet supermodern maar doet wel wat het moet. Vooral de RGB-ondersteuning maakt alles af naar mijn mening.

Toetsen

Dit onderdeel blijft toch een moeilijke. Het gaat hier over low profile toetsen, maar wat als de lezer die toetsen alsnog niet graag heeft. Het blijft een persoonlijke kwestie. Ik vind de low-profile toetsen in deze vernieuwde K70 echt wel top. Geen scherp geluid maar een doffe, dikke klank bij het typen. Over het algemeen heb ik van mijn collega’s weinig klachten gehoord over het lawaai van deze K70 MK.2. Alleen in het begin wensten ze dat het nooit was aangekomen, maar na een paar dagen waren ze het gewoon.

In het begin was ik nogal kritisch over dit mechanische toetsenbord. De toetsen staan redelijk hoog en als je je handen op de toetsen legt lijkt het alsof je echt veel moeite zal moeten doen om woorden op papier te krijgen. Toch werd ik echt verrast. De low-profile toetsen zijn erg zacht en ook de spatiebar hoort daarbij. Echter klinkt de spatiebar wel iets lichter en scherper dan de rest van de toetsen.

Extra’s

Zoals eerder vermeld biedt Corsair bij verschillende van zijn producten de iCue-software aan. Met iCue kan je pas echt beginnen spelen met de K70 MK.2. Doordat het toetsenbord twee verschillende RGB-ledpanelen heeft kan je aan de hand van verschillende geavanceerde profielen voor het gamen instellen. Zo biedt Corsair zelf al aangepaste RGB-profielen voor verschillende games zoals Far Cry en Call of Duty. Dus, ben je fan van RGB? Twijfel dan niet langer. De vernieuwde K70 is echt iets voor jou.

Corsair K70 MK.2
Corsair iCue.

Corsair K70 MK.2: Eindoordeel

Corsair is een doorwinterde gaming-specialist en dat merk je. De K70 MK.2 is zijn update zeker waard. Over de looks van dit toetsenbord valt te discussiëren, maar het staat vast dat het een krachtig toetsenbord is waarvan de low-profile toetsen echt wel hun ding doen. Als je nog op zoek bent naar een leuk gaming toetsenbord met aanpasbare mogelijkheden dan is deze zeker het overwegen waard. Je zou hem zelfs moet verkiezen boven Cooler Master’s SK630 en SK650. Prijs/kwaliteit zit de K70 MK.2 echt mee, niet twijfelen dus en laat je niet tegenhouden door de iets hogere prijs.

Corsair Gaming Special Giveaway