Reviews

Review Jabra Elite 75t earbuds: Al de rest kan inpakken

Jabra Elite 75t
Voordelen
ruisonderdrukking
dynamische audio met goede bass
prijs/kwaliteit heel goed
Nadelen
kan niet tegen zweet
niet gemaakt om te bewegen
Aanbevolen prijs: €179,00 euro
Waar te koop?
Totaalscore 9
Jabra's Elite 75t draadloze earbuds zijn echt de moeite waard zonder een 'maar'.

Met de Jabra Elite 65t had de audiogigant al een steengoede rivaal voor Apple’s wijdbekende AirPods. Wie de kleur of de voeling niet had met de draadloze earbuds van Apple stapte daarom over naar de Elite 65t’s.

Maar het was tijd voor een upgrade. En die liet niet lang op zich wachten. Sinds het begin van deze winter lanceerde Jabra eindelijk de opvolger van zijn 65t. Een nieuw paar draadloze earbuds met een verbeterde batterij, premium audiokwaliteit en een iets kleiner design. Met de nieuwe reeks zijn er meer dan genoeg redenen om de nieuwe Elite 75t graag te zien.

Jabra Elite 75t

AirPods-killer

Toen Jabra zijn Elite 65t uitbracht was iedereen aangenaam verrast. Het leek alsof het bedrijf de industrie een beetje op zijn kop had gezet. Met oneliners als de echte AirPods-killer ging de 65t het leven in. Maar niet veel later lanceerde Apple zijn Airpod Pro met actieve ruisonderdrukking en een verbeterd design. Toch kon Jabra dat niet zomaar laten gebeuren waardoor het niet veel later al een opvolger uitbracht.

Met de Elite 75t bracht Jabra een persoonlijke luisterervaring, verbeterde prestaties en een kleiner design. Apple- en Androidfans zijn allen enthousiast over deze nieuwe serie draadloze earbuds. Want geef nu toe, de markt lijkt stilaan verzadigd. Bijna elk zelfrespecterende hardwaregigant heeft wel zo’n paar earbuds in de aanbieding. En de ene al wat beter als de andere.

Design

Tegenover de Elite 65t heeft Jabra zijn job best wel goed gedaan. De nieuwe 75t is een stuk kleiner en daardoor lijken deze iets gestroomlijnder dan zijn voorganger. In totaal zou de 75t zo’n 20% kleinere buds hebben dan de Elite 65t. In de doos krijg je een oplaadcase en een bijhorende (kort) kabeltje. De Jabra Elite 75t is beschikbaar in 3 kleuren: zwart, Titanium zwart en goudbeige. Keuze genoeg dus. Mijn paar is in het zwart gekomen maar vanop de foto’s vind ik de Titanium zwarte precies een stuk mooier.

Jabra Elite 75t

De nieuwe Elite 75t is niet IP55-gecerficeerd, wat dus wil zeggen dat de earbuds water- en stofressistent zijn maar niet tegen bijvoorbeeld zweet kunnen. Daarvoor heb je dan de Active-reeks nodig. De Elite-reeks is duidelijk niet gemaakt om mee te sporten al blijven ze verbazend goed in je oren zitten. Een tweede opvallend punt is dat de 75t beter in de oren zit en daarmee ook minder hard opvalt. In tegenstelling tot zijn voorganger die meer bulky was en niet echt een mooi zicht gaven. Verder geven de earbuds een minimalistische en stijlvolle look waardoor oudere modellen echt een stuk ouderwets lijken in tegenstelling tot de Elite 75t’s.

En ook de oplaadcase die Jabra gratis meelevert is kleiner en praktischer geworden. De oplaadcase van de Elite 75t’s heeft een magnetische opening vooraan waardoor je heel gemakkelijk en snel het doosje open- en dicht doet. Verder oogt de case heel premium en voelt het materiaal ook mooi aan.

Comfort en knopjes

Zoals je nu weet zijn de Elite 75t’s een stukje kleiner dan hun voorganger. En dat heeft ook een verschil in comfort. De Elite 75t’s wegen amper 5 gram in vergelijking met de 6,3 gram van de 65t’s. Je kan ermee lachen maar dat verschil is merkbaar. Jabra heeft ook de ingang van zijn earbuds groter gemaakt waardoor je ze gemakkelijker in je oren krijgt. Voor wie nog nooit in-ear earbuds heeft gebruikt zal het in het begin even wennen zijn. Maar in het algemeen was ik heel tevreden over het comfort van de 75t’s. Aan de hand van het design vertelde ik je al dat de 75t’s van een ander materiaal zijn gemaakt dan de 65t’s. Dat maakt dat de earbuds niet gemakkelijk tegen zweet of ander vocht kunnen. Als je bijvoorbeeld natte handen hebt zijn de 75t’s niet gemakkelijk in gebruik en werken ook de knopjes langs de zijkant iets minder handig. Ook dit duidt erop dat de Elite 75t niet gemaakt is om te gebruiken tijdens het sporten maar eerder voor thuis of op kantoor. Over knopjes gesproken; net zoals veel hoofdtelefoons en earbuds kan je ook bij Jabra de Elite 75t’s individueel instellen met commando’s per knopje. Dat kan gemakkelijk via de Jabra-applicatie op je smartphone.

Jabra Elite 75t
Met de bijhorende app kan je nog heel wat instellingen aanpassen.

Audiokwaliteit

Zoals Thibault al aangaf in de review van de Elite 65t’s zijn ook zijn opvolgers echt heel goed. Net zoals bij de 65t’s hebben ze een levendig en dynamisch geluid met stevige bass. Bij sommige liedjes had ik wel het gevoel dat de tonen bij de 75t te scherp waren, maar dankzij de gratis Jabra Sound+ app kan je de audio gemakkelijk personaliseren en fine-tunen. Zo waren die scherpe geluiden meteen weer verleden tijd. Net zoals telefoongesprekken vind ik dat de Elite 75t’s het beste zijn voor video’s en podcasts. Je hoort alles heel luid en duidelijk. Zelfs wanneer een gast in TechPod zelf een stuk stiller spreekt dan de rest kon je met de Elite 75t’s met gemak alles beluisteren. Dat kwam deels ook door de passieve ruisonderdrukking natuurlijk.

Conclusie

Wie fan is van een heerlijke audiokwaliteit en graag de achtergrond af en toe eens op pauze wil zetten is met de Jabra Elite 75t meer dan gesteld. Voor de prijs van 178,00 euro heb je een paar premium draadloze earbuds die voor verschillende mogelijkheden gemaakt zijn. Van podcasts tot zware hip-hop beats, de 75t’s kunnen het allemaal. Al de rest kan duidelijk inpakken want hier zijn de Jabra 75t’s. Je hoeft echt niet langer te zoeken, de keuze ligt vlak voor je neus. Veel plezier ermee!

Jabra Elite 75t

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business