Reviews

Review Teufel Cage headset: een gaming-duivel

Teufel
Voordelen
microfoon kan je afhalen
heel goede audio
stevig materiaal
Nadelen
stevig prijskaartje
Aanbevolen prijs: €169,99 euro
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Teufel Cage heeft dit jaar een grondige verfrissing gekregen. Maar is de headset een goede concurrent voor Sennheiser en consoorten?

Vandaag de dag willen alle audiogiganten hun graantje meepikken in de stijgende vraag naar headsets bij gamers. Ook Teufel had dat op tijd door en lanceerde enkele jaren geleden al zijn eerste headset. De Cage maakte zijn intrede en in 2020 werd het tijd voor een nieuwe versie. Headsets zijn er van alle merken en soorten, de verschillen kunnen soms enorm zijn. Maar waarom moet je nu voor een Teufel Cage kiezen?

De Cage zit goed op je hoofd.

Design

Zoals we bij de voorstelling van de Teufel Cage al hadden gezien is de headset qua design niet heel erg veel aangepast tegenover zijn voorganger. De Cage oogt robuust met vierkante maar afgeronde oorschelpen. De headset is gemaakt van aluminium, plastic en staal en is daarmee ideaal om hem gewoon te gebruiken zonder dat je moet letten op iets.

De Teufel Cage is alleen beschikbaar in het zwart maar heeft hier en daar wat rode contrastpunten. Zo licht het logo van Teufel in de oorschelpen links en rechts op als je de headset activeert. En het kabeltje van de hoofdsteun naar de oorschelp is ook rood gekleurd. Een mooie toevoeging als je het mij vraagt.

Door het gebruik van robuust materiaal en het feit dat de oorschelpen zo groot zijn weegt de Teufel Cage wel iets meer (330 gram). Je zou verwachten dat je dat verschil voelt maar eens de Cage op je hoofd staat merk je dat nauwelijks. Over comfort gesproken, de stof aan de binnenkant van de oorschelpen is lekker dik. En dat is ook nodig, tijdens het gamen staat de headset immers heel lang op je hoofd. Ik had na verloop van tijd alleen last van de hoofdsteun omdat de stof naar mijn mening links en rechts wel meer mocht doorgetrokken zijn. Maar afgezien van dat minpuntje zit het comfort dik oké.

Geen té diepe bassen, wel al de rest.

Geluidskwaliteit

Teufel is een koploper als het op audiokennis aankomt, dat weten we wel zeker. De geluidskwaliteit van de Cage moet daardoor zeker niet onderdoen. Het valt op dat de audiogigant de focus minder op een stevige bass heeft gelegd en dat Teufel het belangrijker vindt om te investeren in hogere en middenklanken. Ook om muziek te beluisteren is de Cage zeker een goede keuze. En als je graag dieper wilt ingaan in de verschillende tonen van deze headset kan je altijd terugvallen op de EQ in het Teufel Audio Center. Daar kan je altijd ook kiezen tussen een heleboel vooringestelde profielen, afhankelijk van het doel en je behoefte.

Los van de audiokwaliteit is het voor heel wat gamers belangrijk om een degelijke microfoon te hebben. Je wil luid en duidelijk te verstaan zijn, dat is trouwens ook van toepassing als je deze headset voor je werk wil gaan gebruiken. Het aantal videocalls in ons leven is immers enorm gestegen, een degelijke microfoon is altijd mooi meegenomen. Uit een kleine rondvraag bleek dat de microfoon heel goed zijn werk doet. We waren luid en duidelijk te verstaan en zelfs met een heleboel achtergrondgeluid lijkt de Teufel Cage vooral je eigen stem naar voren te duwen. Een leuke feature dus. Indien je dat wil kan je ook hier wat spelen met de instellingen van je microfoon, al raden we je aan om het bij de standaardprofielen te houden.

Alles wat je nodig hebt wordt meegeleverd.

Gebruiksgemak

Naast de geluidskwaliteit en de microfoon bespreek ik altijd graag het gebruiksgemak van een headset of hoofdtelefoon. Afhankelijk van het doel en de situatie waarin je deze Cage wil gebruiken zal het wel eens voorvallen dat je de headset moet meenemen. Daarvoor heeft Teufel twee scharnieren voorzien waarbij je de oorschelpen gemakkelijk naar binnen kan vouwen zodanig dat je hem gemakkelijk in je rugzak kwijt kan.

Een handige extra aan deze headset vind ik bijvoorbeeld ook het feit dat je de microfoon kan afkoppelen als je hem niet nodig hebt. Die zit anders toch maar gewoon in de weg. Op de zijkant van je linkeroorschelp zit ook een 3.5mm opening waardoor je de headset ook pefect via aux kan aansluiten. Gebruik je ze graag allebei? Dat kan, met de knop op je rechterschelp kan je in een handomdraai van kabel wisselen. Ook leuk is de volumeknop op de rechteroorschelp. Met een eenvoudige draai pas je die aan en zorg je dat de roepers in je game naar de achtergrond verdwijnen.

Teufel
Een goede middenvelder.

Eindoordeel

De Teufel Cage is een universele headset die zich focust op gamers maar evengoed kan gebruikt worden voor dagdagelijkse bureautaken. De combinatie van een bangelijke geluidskwaliteit en een degelijke microfoon maken dat je de Teufel Cage ook voor al je videocalls kan gebruiken. Kies je toch voor het gamen? Geen probleem, want daar is de Cage voor gemaakt. Met een heleboel handige features op de oorschelpen moet je je van weinig iets aantrekken. Wie bijna 170 euro over heeft voor een gaming-headset zal met de Teufel Cage meer dan gesteld zijn. Dat beloven we.

Heb je interesse in deze headset? Schaf ‘m aan via Teufel!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business