RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Geweldige audiokwaliteit
  • Diepe bas
  • 24 uur batterijduur
  • PartyBoost
  • Waterbestendig
CON
  • Log
  • Opladen duurt lang
  • Duur

Moet muziek voor jou vooral heel hard kunnen staan? Dan is de JBL Boombox 2 de speaker die je zoekt.

Het leven is maar stilletjes zonder muziek. Als je een deadline aan het halen bent, kan het juiste nummer op de achtergrond je dat extra beetje motivatie geven, maar ook na het werk zijn er weinig betere dingen als even ontspannen en luisteren naar je favoriete afspeellijst. Met een bluetooth speaker zorg je ervoor dat je je favoriete muziek altijd op zak hebt. Wij probeerden de JBL Boombox 2 eens uit, een massieve speaker die van elke avond een feest zal maken.

Groot gevaarte

Bluetooth speakers bestaan vandaag de dag in alle vormen en maten. Boombox 2 bevindt zich in de klasse van de zwaargewichten. Afmetingen van 501mm x 201mm x 256mm zijn voor een draagbare bluetoothspeaker best wel groot. Ook het gewicht van net geen 6 kilogram doet de speaker log aanvoelen als je hem vastneemt. De handgreep op de bovenkant maakt het makkelijker om de speaker mee te nemen, maar de afmetingen en vooral het gewicht vormen voor ons toch een beperking op de mobiliteit van de speaker. Deze neem je best niet mee op lange wandeltochten bijvoorbeeld, want je steekt hem niet zomaar even weg in je rugzak en als je hem lang zou dragen zal die na een tijd toch zwaar beginnen aanvoelen. Als je fiets geen stevig barragerek heeft, dan ben je ook de klos.

Boombox 2
De Boombox 2 stop je niet snel even weg.

Het formaat mag dan wel onhandig zijn in bepaalde situaties, het biedt ook voordelen. JBL Boombox 2 kan tegen een stootje, en je hoeft je echt geen zorgen te maken als je deze eens per ongeluk omver stoot of laat vallen. Bovendien heeft de speaker een waterdichtheidscode van IPX7, waardoor je er zelfs tot een meter diep mee kan duiken. De speaker kan je gerust overal en je huis of tuin zetten. In zijn geheel kon het design ons zeker overtuigen, de gewelfde zijkanten met basspeakers doen de speaker zeer stijlvol ogen.

Boombox 2
De tweeters aan de zijkanten geven de speaker een stijlvol design.

Eenvoudige setup

De JBL Boombox 2 ondersteunt bluetooth 5.1, en opereert op een frequentie tussen 2402 GHz en 2480 GHz. Verbinding leggen tussen de speaker en je smartphone of laptop is echt kinderspel. Je zet de speaker aan via de aan/uit-knop en de bluetooth-knop moet logischerwijs ook altijd aan staan. Eens de speaker aan staat, ga je via de verbindingsinstellingen van je laptop op zoek naar beschikbare bluetoothapparaten, waar je JBL Boombox 2 ziet verschijnen. Maak verbinding en het luisterplezier kan beginnen.

We hebben tijdens onze testperiode op geen enkel moment voorgehad dat de verbinding verbroken werd, dus deze is zeer stabiel en reikt over langere afstand. Heeft één van je vrienden nog een Boombox 2 of andere speaker van JBL in huis, dan kan die die gerust meenemen want de speakers kunnen via PartyBoost aan elkaar gekoppeld worden, waarmee je volgens JBL tot honderd speakers zou kunnen connecteren. Door ons getest en goedgekeurd (we hebben het wel beperkt tot twee speakers).

Boombox 2
Is één speaker niet voldoende? Verbind dan meerdere speakers via PartyBoost.

Luide beats

De belangrijkste specificatie van een bluetooth speaker is natuurlijk de audiokwaliteit. JBL noemt de Boombox 2 haar ‘luidste speaker’. Dat moesten we uiteraard eens testen, ook al namen onze buren ons dat niet echt in dank aan. Het woord ‘luid’ is zeker niet overdreven, want de Boombox haalt zonder problemen een volume van 80 decibel zonder dat er ruis optreedt. Ter vergelijking: dat is even luid als een drukke autoweg. Het is niet noodzakelijk (en voor je gehoor ook niet aan te raden) om de muziek zo hard te zetten om van je favoriete nummers te genieten. Over de audiokwaliteit kunnen we echt niets slechts zeggen. De muziek komt uit twee 106mm woofers en twee 20mm tweeters aan de zijkanten. Die laatste zorgen voor diepgaande bassen, die je letterlijk kan zien en voelen. Welk nummer je ook afspeelt, het zal in volle glorie weerklinken dankzij de JBL Boombox 2. Wij kunnen alvast geen vrede meer nemen met de audiokwaliteit die onze laptop en smartphone ons zonder speaker geeft.

JBL Boombox 2 zorgt niet enkel voor intens luisterplezier, maar ook voor langdurig luisterplezier. De stevige batterij van 10.000 mAh gaat met één oplaadbeurt moeiteloos 24 uur mee, ook bij intensief gebruik. Het nadeel is dat een batterij van dat kaliber wel veel tijd nodig heeft om volledig op te laden, maar liefst 6,5 uur in totaal.

Eindverdict

JBL Boombox 2 krijgt van ons zonder twijfelen een ja. De boxen zorgen voor een fantastische audio-ervaring, en de diepe bassen geven nummers dat tikkeltje extra waardoor je meer van kan genieten. Je kan hem ook lekker luid zetten als je daar eens zin in hebt. De mogelijkheid om speakers met elkaar te verbinden via PartyBoost is een absoluut pluspunt, al vonden we het een klein nadeel dat wanneer je één speaker uitzet de rest zich ook uitschakelt. Met een batterijduur van 24 uur zal je de Boombox ook niet zo vaak moeten opladen.

Al deze ingrediënten samen maken de Boombox de ideale speaker om je huis- en tuinfeestjes naar het niveau van Tomorrowland te tillen, of om uitstapjes naar het park of strand nog een stukje gezellig ter maken. Maar ook als je lekker op je eentje naar je favoriete album wil luisteren, dan is de Boombox goed gezelschap. Een slotopmerking is wel de dure prijs. 499 euro zal je niet snel neerleggen voor een bluetooth speaker.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here