Reviews

Review Teufel Supreme On: Heerlijk geluid zonder toeters en bellen

Teufel Supreme On
Voordelen
Compact en comfortabel design
Ideaal voor brillendragers
Handige bedieningsknop
Auto play/pauze
Nadelen
Geen ruisonderdrukking
Microfoon scoort slecht tijdens gesprekken
Aanbevolen prijs: €149,99 euro
Waar te koop?
Totaalscore 9
Hoofdtelefoons bieden de laatste jaren veel geavanceerde functies voor steeds minder geld. De Teufel Supreme On houdt de kerk in het midden.

We kennen Teufel ondertussen als een degelijke, doorgewinterde audiospecialist. Van smart home multiroomspeakers, over receivers, high-end stereo’s en hoofdtelefoons (ook voor gaming). Eerder dit jaar kregen we de kans om de Teufel Ultima speakers en Cage gaming headset uit te testen. Over beide nieuwe producten waren we op de redactie heel enthousiast. Dat vraagt om meer. Dus gingen we aan de slag met de nieuwste hoofdtelefoon van het Duitse merk: de Supreme On.

Teufel Supreme On

Supreme On lijkt op het eerste zich een eenvoudige hoofdtelefoon met niet te veel toeters en bellen. Dat is deels waar. Het gaat om een on-ear hoofdtelefoon die perfect is voor bureauwerk, meetings en telefoongesprekken. Al is de kwaliteit van de microfoon jammer genoeg niet goed genoeg voor telefoongesprekken, blijkt uit onze tests. Het voordeel van deze lichtgewicht over-ear is dat je hem lang op je hoofd kan zetten zonder dat je er last van hebt. Teufel heeft dan ook geen actieve ruisonderdrukking voorzien, maar dat lijkt ook niet echt nodig. Als je muziek op hebt hoor je nauwelijks de geluiden uit je omgeving. Al kan dat misschien op drukkere werkplekken dan weer tegenslaan, maar goed, daar is de Supreme On dan ook niet voor gemaakt.

Aan de voorkant zit een microfoon waarmee je gesprekken kan voeren. Aan de achterkant rechts zit een grotere drukknop waarmee je verschillende functies kan bedienen. Zo roep je met twee maal drukken je favoriete digitale assistent op, kan je het volume bepalen en je muziek op play/pauze zetten. Jammer genoeg kan je die onderliggende functies niet aanpassen met de Teufel Headphones applicatie.

Verder is de hoofdband voorzien van een dikkere stof waardoor de Supreme On comfortabel op je hoofd zit. Ook opvallend: deze hoofdtelefoon zit ook enorm goed als je een bril draagt. Iets waar sommige fabrikanten nog van kunnen leren. Links en rechts komen de kabeltjes op het einde eruit wat de hoofdtelefoon een hippe uitstraling geeft. Die uitstraling kan je zelf nog een extra boost geven door voor een leuke kleur te kiezen. De Supreme On is beschikbaar in zwart, groen, beige en blauw.

Onder de motorkap van de hoofdtelefoon zitten 40 mm lineare HD-driver met nodymium magneten. Die geven de hoofdtelefoon een leuke diepe bass. Meer dan genoeg om thuis in de zetel of tijdens het werk je favoriete muziek te beluisteren.

Headphones app

Bij iedere hoofdtelefoon hoort ook een app. Bij Teufel hebben we het dan over de Headphones-app. Een stabiele applicatie met een moderne uitstraling. Koppelen gaat vlot en je weet meteen wat je aan de app hebt. Vooraan kan je equalizer van de Supreme On aanpassen en ShareMe uitproberen. Teufel heeft zelf al een aantal suggesties voor het soort audio dat je afspeelt. Zo kan je kiezen tussen Bass boost, Techno, Podcast en een heleboel andere genres, best handig. Met ShareMe kan je je muziek delen met iemand anders die een hoofdtelefoon van Teufel heeft. Leuke extra, maar we hebben ‘m niet kunnen testen.

Onder de extra instellingen kan je wat kleinigheden aanpassen. Zo heeft de hoofdtelefoon een smart pauze detector aan boord. Dat wil zeggen dat de muziek automatisch in de play/pauze stand gaat als je hem op- of afzet. Heel handig, vinden we zelf. Verder kan je aanduiden wanneer de Supreme On in slaapstand moet gaan en of je gebruik wil maken van de spraakassistent op je smartphone. Zelf een assistent aanduiden is helaas niet mogelijk.

Specs en batterij

De Supreme On is voorzien van de laatste nieuwigheden. Zo vinden we Bluetooth 5.0 met aptX en AAC aan boord. Snel muziek streamen kan met de ingebouwde NFC-functie om je apparaten te koppelen. Verder zit er een Qualcomm cVc aan boord waardoor je gemakkelijk kan bellen of je Google Assistent en Siri aanspreken. Dat laatste werkte namelijk wel heel vlot, al was de feedback over de microfoon niet bepaald positief. Tot slot is het feit dat je kan snelladen via USB-C voor ons een enorm groot voordeel. Hoe meer apparaten op USB-C opladen, hoe beter. Een leuke extra: de Supreme On is schockproof. Je kan hem tot 2 meter laten vallen, het flexibele materiaal vangt de val op.

Conclusie

Om af te ronden vraag je je misschien af hoe het met de batterijduur zit. Opladen doe je in slechts 15 minuten voor 1 uur speelplezier. De batterij van de Supreme On zou op papier 30 uur moeten meegaan. In de praktijk zaten we daar net onder, maar dat is inclusief het contstant testen en uitproberen van bepaalde functies. We kunnen dus besluiten dat je met de Teufel Supreme On zeker lang genoeg toekomt. Is deze hoofdtelefoon dan iets voor jou? Het antwoord is ja als je op zoek bent naar een eenvoudige on-ear zonder ruisonderdrukking. Gewoon goede audiokwaliteit met de nodige knoppen en smart functies. Vooral de automatische play/pauze-functie is een leuke extra bij deze hoofdtelefoon. Kies je favoriete kleurtje, en voor niet té veel geld haal je echt wel een degelijke hoofdtelefoon in huis.

Interesse? Scoor ‘m bij Teufel voor 149,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business