Reviews

Huawei Watch GT2 Pro review: maak van sport een plezier

Voordelen
Luxueuze uitstraling
Ondersteuning voor bijna 20 soorten trainingen
Uitgebreide biometrische metingen
Water- en koudebestendig
1 tot 2 weken batterijduur
Nadelen
Complexe installatie
Weinig nuttige apps
Sp02-metingen werken niet goed
Aanbevolen prijs: €209
Waar te koop?
Totaalscore 7
Met een Huawei Watch GT2 Pro rond je pols heb je nooit meer een excuus om niet te sporten. Een gezonde geest begint bij een gezond lichaam.

Vroeger was Huawei een regelmatige gast in onze reviewrubriek, maar nu is het toch al een tijdje geleden sinds ze de revue nog eens zijn gepasseerd. Anno 2021 lijkt Huawei ook niet meer de meest voor de hand liggende keuze. Sinds het ingaan van de Amerikaanse handelsban zijn de smartphones van Huawei veel minder aanwezig. Maar Huawei maakt meer dan alleen smartphones. Het Chinese bedrijf lanceerde aan het einde van 2020 nog een gloednieuwe smartwatch: Watch GT2 Pro. We besloten om Huawei een nieuwe kans te geven. Na enkele weken aan onze fysiek te werken met deze smartwatch rond onze pols is dit het verdict. 

Installatie met omwegen

Helaas zijn de gevolgen van de handelsban nooit veraf wanneer je een Huawei-product gebruikt. Bij gebruik van de Watch GT2 Pro word je daar al heel snel mee geconfronteerd als je de smartwatch niet in combinatie met een Huawei-smartphone gebruikt. We gidsen je snel doorheen het installatieproces. Om de smartwatch te installeren heb je de Huawei Health-app nodig. De versie die je vindt in de appwinkels van Google en Apple is verouderd en niet meer bruikbaar. De nieuwste versie haal je op via de appwinkel van Huawei. Die moet je als een apk-bestand downloaden. Om zeker te zijn dat je een stabiel en veilig bestand binnenhaalt, zoek je het bestand best via de website van Huawei.

Eens Huawei Health geïnstalleerd is, zit het meest complexe gedeelte van de installatie erop. Verbind in het menu Apparaten het toestel met je smartphone. In hetzelfde menu kan je ook het uiterlijk van je wijzerplaat aanpassen. Daarvoor krijg je de keuze uit een ruim aanbod. Veel beperkter is het aanbod aan applicaties die je kan downloaden. Om gekende redenen moet je niet zoeken naar bekende Android- en iOS-apps; vooral Spotify is een zeer jammerlijke afwezige. Er zijn maar weinig apps die nuttig zijn. Muziek die je lokaal hebt opgeslagen op je smartphone kan je via Huawei Health wel overzetten naar je smartwatch (maximum 4GB opslagruimte). Ik heb echter gewoon Spotify gebruikt via mijn smartphone tijdens het sporten.

Luxueuze uitstraling

Genoeg over achterpoortjes en applicaties die niet aanwezig zijn, laten we de Watch GT2 Pro vooral beoordelen op wat die wél biedt. Zo waren we snel overtuigd van het design. De combinatie van het lederen polsbandje, titanium frame en saffieren wijzerplaat geven de smartwatch een zeer luxueuze uitstraling. De smartwatch is licht en zit comfortabel rond je pols. Het 1,39” AMOLED-display is meer dan groot genoeg en de weergave is altijd helder, ook bij het sporten buiten. Zoals we al aangaven, biedt Huawei je veel opties om een achtergrond te kiezen die het best aansluit bij je persoonlijke smaak. Is een Rolex-horloge je net iets te duur, dan download je gewoon een achtergrond die het ontwerp nabootst. Niemand die het verschil zal zien. Het display is ook zeer responsief en makkelijk te bedienen. Naar boven swipen opent je instellingen, naar beneden swipen je sms-berichten. Door naar links en rechts te swipen navigeer je door de belangrijkste features die we zo meteen gaan spreken. In combinatie met de app is Watch GT2 Pro zeer eenvoudig in gebruik. Huawei streeft met dit apparaat naar een mooie mix tussen design, comfort en technologische functionaliteit.

“Huawei Watch GT2 pro zit goed rond elke pols.

Over land, water en sneeuw

Hopelijk ligt je sportkledij klaar, want we zijn aangekomen aan het belangrijkste deel van deze review. De knoppen dienen als sneltoets om een trainingsprogramma te starten. Je ziet al snel dat de Watch GT2 Pro van sport zijn specialiteit heeft gemaakt. Maar liefst 19 verschillende soorten trainingen kan je registreren met de smartwatch. Dat zijn de gebruikelijke sporten zoals lopen, wandelen en fietsen, waarbij je nog onderscheid kan maken tussen binnen of buiten. Maar ook de water- en wintersporters kunnen zich uitleven met dit toestel. De Watch GT2 Pro is waterbestendig voor de waterratten onder ons die regelmatig eens gaan roeien of zwemmen (binnen en buiten). Er zijn ook programma’s beschikbaar voor skiën, langlaufen en snowboarden, wat toch vrij uniek is voor een smartwatch. Het toestel kan buitentemperaturen tot -20°C verdragen, dus neem hem gerust mee op je volgende skitrip. Zelfs golfers kunnen de smartwatch hun prestaties laten meten terwijl ze een balletje slaan. De mogelijkheden zijn echt zeer uitgebreid.

Datzelfde kan ook gezegd worden over de metingen tijdens het sporten. De ingebouwde GPS houdt je parcours en afgelegde afstand bij. Het lijkt wel even te duren vooraleer de gps lijkt te beseffen dat je in de buitenlucht bent. Vergeten de training te starten bij het vertrek? De gps werkt gelukkig ook op de achtergrond zodat je progressie niet verloren hoeft te gaan als je op een later moment inschakelt. Tijdens de inspanning worden heel wat biologische gegevens geregistreerd. Denk aan je hartslag, calorieën- en vetverbranding, je gemiddelde stapgrootte en zelfs de VO2Max, een statistiek die in topsport zeer belangrijk is. Al die gegevens kan je nadien rustig bekijken in de Huawei Health-app. Zo kan je voor jezelf analyseren hoe effectief je training is geweest en wat je kan verbeteren, of verschillende sessies met elkaar vergelijken. Ook wanneer je niet met een bepaald doel traint is het leuk om je vooruitgang te zien.

Je hebt nog heel wat andere metingen die je kan raadplegen. Zo kan je je hartslag de klok rond monitoren, elke ochtend je slaap een score geven en je stressniveau meten. Er is ook een functie om het zuurstofgehalte in je bloed te meten, maar die functie werkt niet heel goed. De minste trilling geeft een foutmelding. De gegevens gebruik je sowieso beter ook niet voor medische doeleinden, wat evengoed geldt voor andere smartwatchmerken met deze functie. Tenslotte vinden we de weerfeature nog wel de moeite waard om te bespreken. Naast het weerbericht kan de smartwatch zelfs de luchtdruk meten. Je ziet elke dag hoe laat de zon en maan opkomen of ondergaan, zelfs de maancyclus kan je opvolgen. Hou wel in gedachte dat hoe intenser je de watch gebruikt, hoe sneller de batterij leegloopt. Bij normaal gebruik zou de batterij twee weken meekunnen, bij intensief gebruik moet je na ongeveer een week de horloge even op de laadmagneet leggen. Voor een smartwatch is dat wel een goede batterijduur.

Verdict

De Watch GT2 Pro laat zeker zien dat Huawei nog niet helemaal mag afgeschreven worden. Tegelijkertijd is hij ook een illustratie van de problemen waarmee het bedrijf kampt. Het feit dat je drie applicaties moet downloaden om de smartwatch te kunnen gebruiken, kan voor consumenten een afknapper zijn. Het beperkte aanbod aan applicaties maakt van de Watch GT2 Pro misschien eerder een luxueuze activity tracker dan een smartwatch. Daar blinkt hij wel in uit. De verschillende sporten zorgen voor diversiteit en de metingen zijn op het niveau van premium smartwatches zoals de Apple Watch. Met de Watch GT2 Pro rond je pols krijgt elke workoutsessie een nut. Deze personal trainer staat altijd voor je klaar!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business