Kingdom Hearts 3
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Geweldige verhalen
  • Sterke graphics, zelfs voor de oudste games
  • Leuk gevechtsysteem
  • Het beste van Disney en Square Enix
CON
  • Geen save states
  • Geen muisondersteuning voor menu's

De iconische Kingdom Hearts games arriveren voor de eerste keer in bijna 20 jaar op PC. Ze zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Epic Games Store.

Advertentie

Wanneer ik terugdenk aan mijn tijd met de PlayStation 2, dan staat de originele Kingdom Hearts game bovenaan het lijstje met mijn leukste herinneringen. De game zat vol populaire personages uit het Disney-universum, maar bevat bijvoorbeeld ook personages uit Final Fantasy, een franchise van Square Enix die misschien nog hoger op datzelfde lijstje staat. De samenwerking tussen twee grootmachten op het vlak van storytelling kon dan ook niet mislopen. Er was echter meer, want het vechtsysteem maakte Kingdom Hearts ook gewoon heel leuk tussen de vele cut scenes door. Geen wonder dus dat de reeks ook twee decennia en vele games later nog steeds razend populair is. Het perfecte moment om de collectie eindelijk naar PC te brengen. 

Twee decennia aan spelplezier

Wij mochten de volledige verzameling ontvangen ter review en dat bleek op zijn minst overweldigend zijn. Gelukkig kan je de verschillende delen los aankopen. De Epic Games store biedt je vier opties: Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMix (49,99 euro), Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (59,99 euro), Kingdom Hearts III + Re Mind (59,99 euro) en Kingdom Hearts Melody of Memory (59,99 euro). Wil je dus de volledige serie ontdekken, dan zal je daar een aardig bedrag voor moeten neerleggen. Dat kan gelukkig gaandeweg en we verwachten dat de games snel genoeg in prijs zullen dalen. Als je ze nu toch al koopt, ontvang je ook éénmalig 3 maanden gratis Disney+.

Omdat de verhaallijn doorheen de verschillende games verder loopt (zelfs in Melody of Memory, dat eerder iets wegheeft van Guitar Hero dan een actie RPG), is het naar onze mening het beste idee om vanaf het begin te starten.

Kingdom Hearts 3

Wij brachten met elke game wat tijd door. Het gaat hier om ports van de consoleversie, dus uiteraard zijn ze het aangenaamst te spelen met een controller. Je went echter snel aan de configuratie voor muis en toetsenbord als je die niet ter beschikking zou hebben. Elke game heeft een eigen menu gekregen met de nodige opties. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanpassen van de resolutie of de grafische kwaliteit, zodat je ook op minder krachtige computers de game kan spelen. We hadden wel graag wat meer ondersteuning gezien voor de muis, zodat je niet met de pijltjestoetsen door de menu’s moet bewegen, maar we overleven het wel. 

Eén ding dat ik miste was save states. Kingdom Hearts heeft altijd save points gebruikt waar je je spel kan opslaan, maar vandaag de dag zijn we zo gewend aan auto saves dat het een gemis is om dit niet te hebben. De games bevatten bovendien zoveel cutscenes dat het soms wel 20 minuten kan duren voor je de volgende keer je spel kan opslaan. Het heeft zijn charme, maar als PC gamer in 2021 stop ik graag met spelen waar ik dat wil. 

Kingdom Hearts origineel
De originele game is wat ruwer dan KH3, maar speelt leuk op PC.

Grafisch zien de games er prachtig uit en vooral Kingdom Hearts 3 en later weten indruk te maken. De eerste twee games kregen in het verleden al eens een HD remaster en zien er dus ook lang geen 20 jaar oud uit. De gameplay verloopt, zeker in het geval van de eerste game, wel wat stroever dan je je mogelijk herinnert, maar hopelijk laat je je daar niet door afschrikken. Je zou immers het begin van een prachtig verhaal mislopen. Wij sprongen van de eerste game naar Kingdom Hearts 3 en het was best lastig om het verhaal op te pikken, dus dat raden we je niet aan. Wat we je wel aanraden, is de tijd te nemen om te luisteren naar de geweldige soundtrack van de games. Die blijft immers tijdloos. 

Eindoordeel Kingdom Hearts PC

De Kingdom Hearts games zijn al twee decennia lang een aanrader en daar verandert met deze PC release maar weinig aan. Wie doorheen de jaren al eens een game gemist heeft kan deze nu makkelijk spelen zonder zich zorgen te hoeven maken over het hebben van de juiste console. Voor zij die nog nooit een Kingdom Hearts game gespeeld hebben, is het dan weer het ideale vertrekpunt. 

De Kingdom Hearts Serie voor PC vind je in de Epic Games Store. 

De Kingdom Hearts serie is de ultieme cross-over.
Advertentie

Gerelateerde artikelen

5 redenen om voor Disney+ te kiezen

Op 15 september is het zover. Een dag waar heel wat families, kinderen en zelfs ouders of grootouders naar uitkijken. De komst van Disney+ naar België.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury review

Super Mario 3D World is de meest recente port voor de Nintendo Switch, maar voegt met Bowser's Fury ook een nieuw avontuur toe.

Kijktip: Star Trek Picard

Star Trek: Picard is een aanrader voor oude én nieuwe fans van de populaire science fiction reeks en daar speelt Patrick Stewart een belangrijke rol in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here