Reviews

Poly Savi 7300 review: het blijft tussen ons

poly savy 7300
Voordelen
DECT
Nadelen
Niet voor de doorsnee gebruiker
Aanbevolen prijs: €433,95
Waar te koop?
Totaalscore 7
Een headset met militaire beveiligingsnormen, zo kan je de Poly Savi 7300 omschrijven. Gevoelige informatie blijft tussen jou en je gesprekspartner.

Na een jaar thuiswerken heb je wellicht al een goede headset voor je thuiskantoor aangeschaft (indien niet, maak er dan dringend werk van). We focussen ons daarom voor de verandering op een headset wiens meest geschikte habitat de kantoorruimte lijkt te zijn. De Savi 7300 van audiospecialist Poly springt er omwille van één feature uit: zijn beveiligingsnormen. Met deze headset op je hoofd zal niemand ook maar iets kunnen opvangen van je telefoongesprek of videocall.

Aansluiting

De eerste keer dat ik de Poly Savi 7300 uit de doos haalde, dacht ik toch even “Wat moet ik hiermee aanvangen?”.  Maar de aansluiting bleek al bij al nog mee te vallen. Je kan de headset in principe via USB-kabel gewoon aansluiten op je laptop, maar je zal eerder gebruik maken van de meegeleverde hub. Dit vreemd uitziende bakje, waar ik niet meteen een passende vergelijking voor vind, heeft aansluitingen voor een pc (via usb) en zelfs een vaste telefoonlijn (via ethernet). Dat illustreert dat de headset gemaakt is om in een kantoorruimte excelleren. De aansluitingshub kan je als kapstok gebruiken als je je headset even niet nodig hebt, wat een extra handigheidje is. Eens aangesloten kan je de headset zoals andere Poly headsets die we wel al uitprobeerden (zoals de Voyager 8200 UC) wel gewoon draadloos gebruiken. Volgens de officiële specificaties heb je een draadloos bereik tot maar liefst 180 meter, maar in de praktijk is dat een stuk minder ver (ongeveer 50m). De batterij gaat op papier mee tot 13u, maar ook hier komt de theorie niet altijd overeen met de realiteit.

De koptelefoon heeft een zeer licht design en zit ook voor meerdere uren aangenaam op je hoofd. De microfoon is niet de meest soepele en hem in- en uitklappen klinkt als je trui dichtritsen. Verder heb je de volumeregeling, muteknop en Microsoft Teams-knop aan je rechteroor. De touchbediening werkt vlot en is handig als je graag eens de benen strekt tijdens een call.

poly savy 7300 headset

DECT

Op de productpagina schrijft Poly dat haar Savi 7300 headset voldoet aan de kwaliteitsnormen van het DECT-protocol. DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunicatons en omvat beveiligingsvoorschriften voor telecommunicatie die in 1992 al door ETSI zijn vastgelegd. Hoewel DECT dus aanvankelijk bedoeld was voor telefoons en telefoonlijnen, zien we tegenwoordig ook office headsets die het protocol ondersteunen.

Om het DECT-label te kunnen krijgen moet de Savi 7300 headsets aan drie voorwaarden kunnen voldoen. Enerzijds is er de kwaliteit van de spraak. Hier heb je met headsets van Poly eigenlijk nooit problemen mee. Ten tweede moet de hardware de communicatielijnen beschermen tegen afluisteren. Savi 7300 pakt uit met een beveiliging op militair niveau. Je lijn is beveiligd met 128-bits authenticatie en 256-bits AES-codering. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat je gesprek zal onderschept worden; je kan je diepste geheimen toevertrouwen aan de Poly Savi 7300. Tenslotte moet een DECT-headset goed beschermd zijn tegen interferentie met andere apparaten. Volgens Poly ligt de interferentie twee maal zo laag bij de Savi 7300 dan bij andere DECT-koptelefoons; we hebben onvoldoende gegevens om die uitspraak te toetsen. Wel merken we op dat de microfoon actief achtergrondgeluid wegfiltert zodat je altijd verstaanbaar klinkt, en ook je gesprekspartners komt er altijd goed door.

Poly Savi 7300: verdict

Je hebt vast al opgemerkt dat de Poly Savi 7300 geen headset voor doorsnee gebruik is. Het product richt zich op nichesectoren die in aanraking komen met gevoelige data, zoals overheidsmedewerkers en medisch personeel, die hoge beveiligingsnormen een noodzaak maken. Het is dus zeker geen headset die je voor thuis moet aankopen. De hoge beveiligingsnormen resulteren zich in een hoog prijskaartje voor een office headset. Tot zover we weten is de headset enkel verkrijgbaar via de webwinkel van Poly.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business