Reviews

Logitech Z407 speakerset review: vul je kantoor met bass

Logitech Z407 speakerset review
Voordelen
Degelijke audioprestaties voor een 2.1-set
Handige draadloze draaiknop
Aantrekkelijk design
Nadelen
Kabeltjes naar sub zijn net iets te kort
Aanbevolen prijs: €79,99 euro
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Logitech Z407 is een fijne 2.1-kanaals speakerset die perfect bij je Mac of PC zou kunnen passen. Benieuwd naar onze ervaring?

Vandaag is het aanbod speakersets voor PC of Mac kleiner dan vroeger. Fabrikanten lijken de focus na tien jaar deels of helemaal te hebben verlegd naar smart speakers. Smart speakers staan dikwijls wel in je (kantoor)ruimte, maar ze hebben een ander of minder effect dan PC-speakers. Logitech is ons nog niet vergeten en bracht eind 2020 de Z407 speakerset uit. Je herkent ze vermoedelijk al want Logitech gaat al jaren mee als gekende fabrikant van zo’n sets.

Ook interessant: 6 beste smart speakers in 2022

Specificaties

  • Kanalen: 2.1
  • Afmetingen satteliet: 199.9 mm hoog, 93.9 mm breed & 85.2 mm diep
  • Afmetingen sub: 240 mm hoog, 234 mm breed en 180 mm diep
  • Totaal watt (piek): 80W
  • Connectiviteit: Bluetooth 5.0, micro-usb, aux
  • Prijs: Van 79 euro tot 119 euro (afhankelijk van de retailer)

Logitech Z407

Het concept van de Z407 speakerset is eigenlijk heel eenvoudig. Je krijgt een bedrade sub die niet groter is dan een schoendoos, twee speakers (satelliet genoemd door Logi) voor op je bureau en een draadloze “afstandsbediening” waarmee je gemakkelijk je muziek kan pauzeren, het volume beheren of doorspoelen. Meer daarover verder in deze review. Je kan de Z407 dus simpelweg vergelijken met de Creative Pebble Plus of de Sounsticks 4 van Harman Kardon. Al is die laatste wel bijna 200 euro duurder.

De twee satellieten die je op je bureau naast je PC of Mac zet, hebben een afgerond design en nemen niet te veel plaats in beslag. We hadden wel verwacht dat ze kleiner gingen zijn, maar als je bureau genoeg ruimte vrij heeft, zullen ze perfect passen. Het leuke aan deze twee speakers is dat Logitech twee manieren heeft voorzien om ze op te stellen. Zo kan je ervoor kiezen om ze verticaal of horizontaal te zetten, afhankelijk van jouw wensen en ruimte.

Audioprestaties

Nadat we de Z407 speakerset hadden opgesteld op onze bureau konden we aan de slag. We namen The Slow Rush van Tame Impala als voorbeeldalbum om de Z407 helemaal uit te testen. The Slow Rush bevat heel veel verschillende nummers met diepere bassen, maar ook zachtere tussentonen. We waren eigenlijk al van bij het begin overtuigd van het kunnen van deze speakerset. De combinatie van de twee satellieten en de sub is perfect, het geluid vult bureaubreed waardoor je niet het gevoel hebt dat de muziek in je gezicht wordt gesmeten.

Je kan deze speakerset helemaal opendraaien met je draadloze afstandsbediening/draaiknop zonder dat het storend wordt. Je merkt natuurlijk wel dat deze 2.1-kanaalset zijn beperkingen heeft, maar voor een speakerset van 80W voor ongeveer 80 euro kan je echt niet sukkelen. De satellieten brengen ook tussentonen en scherpere tonen goed tot hun recht. Uiteraard zijn er bepaalde nummers waarbij het volume vanzelf wat zachter zet, maar dat heb je bij de beste speakers. Gezien zijn prijs heeft deze speakerset verbazend goede prestaties.

Draadloze draaiknop

Een leuke eigenschap van de Logi Z407 is de draadloze draaiknop die je erbij krijgt. De knop werkt als een afstandsbediening waarmee je je muziek kan beheren. Je kan de knop dichtbij je toetsenbord of muis zetten waardoor je in een handomdraai pauzeert, terugspoelt en meer. In het begin is het een beetje wennen omdat de knop verkeerd reageert, maar na enkele dagen ben je ermee weg. De draaiknop werkt op twee AAA-batterijen en is geconnecteerd via bluetooth. De draaiknop is ook de poort waarmee je je speakerset draadloos gaat verbinden met je PC of Mac.

Iets voor jouw Mac of PC?

Je bent dus op zoek naar speakers voor in je bureauruimte of voor op je bureau, maar je wilt niet te veel geld uitgeven. De Logitech Z407 kan je bijvoorbeeld ook perfect op een leuke kast zetten en zo de kamer vullen. De leukste ervaring heb je toch als je beide satellieten links en rechts van je display zet met de sub onder je bureau. Als je ze goed recht en ernaast zet lijkt het ook echt alsof de audio van achter je display komt. Dat bevestigt de ervaring dat het geluid niet in je gezicht wordt gesmeten, maar letterlijk bureauvullend is.

Wie degelijke audioprestaties zoekt, een set die niet te veel ruimte van je bureau vraagt en dat allemaal voor een aantrekkelijke prijs kan in de Logi Z407 zeker zijn/haar gading terugvinden. Wie liever via aux werkt heeft daar de mogelijkheid toe en anders kan je je speakers draadloos aansluiten via bluetooth.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business