Reviews

Corsair K70 RGB Pro review

Corsair K70 RGB Pro
Voordelen
Polling rate tot 8.000 Hz
On-board opslag voor 50 profielen
Cherry MX switches
iCue-software
Nadelen
Goedkope polssteun
Niet heel vernieuwend
Aanbevolen prijs: €189,99
Waar te koop?
Totaalscore 7
De K70 RGB Pro is het laatste nieuwe mechanische toetsenbord van Corsair dat zich op de hardcore gamer en esports professional richt.

De Corsair K70 RGB Pro is het broertje van de populaire K70 RGB Pro TKL. De meeste gamers hebben niet meteen nood aan een numpad, maar wie zijn toetsenbord ook al eens graag voor andere zaken gebruikt, zal er zeker zijn voordeel uit halen. 

Ontwerp

Voor het ontwerp koos Corsair voor een behuizing in geborsteld aluminium, vergelijkbaar met die van onze all-time favorite, de Logitech G915. De nodige mediatoetsen zijn aanwezig en je kan indien gewenst ook snel tussen profielen wisselen, die je kan instellen via de iCue software. Achteraan vinden we ook een schakelaar om de tournament mode te activeren, wat zaken zoals macro’s uitschakelt en de verlichting volledig op rood zet. Leuk, maar niet voor iedereen. De verwijderbare usb-c-kabel vinden we wel een handige toevoeging en ook de kabelgoten onderaan kunnen van pas komen.

Corsair K70 RGB Pro

De Corsair K70 RGB Pro heeft een premium feel, al werd daar soms afbreuk aan gedaan tijdens het typen, voornamelijk dan in het geval van de spatiebalk en Enter-toets, waarbij je naast het mechanische geklik ook de veer hoort terugspringen. Ook de polssteun kon beter, want voor een toetsenbord van 189,99 euro verwachten we meer dan een plastic polssteun met een reliëf van kleine ruitjes op die gewoon geen fijn gevoel geven als je er wat langer op steunt of je ellenboog er even op laat rusten.

Is 8.000 Hz polling rate een meerwaarde?

Verder is de type-ervaring wel fijn te noemen en konden we moeiteloos ons dagelijkse redactiewerk op het toetsenbord uitvoeren zonder vermoeide vingers te krijgen. Dit werkt natuurlijk enkel thuis, want op kantoor zou je al snel collega’s storen. Je kan kiezen tussen officiële Cherry MX switches van het type Brown, Red (die wij testten), Blue, Speed en Silent. Corsair heeft gekozen voor PBT Double-Shot Pro keycaps met een dikte van 1,5 millimeter.

Ook tijdens het gamen merkten we uitstekende reactietijden en dat komt deels door de AXON-technologie die zorgt voor snelheden die tot 8 keer hoger liggen. Veel toetsenborden hebben immers een polling rate van 1.000 Hz, maar de Corsair K70 RGB Pro haalt tot 8.000 Hz in ruil voor wat extra belasting van de CPU. Als pro gamer haal je hier zeker voordeel uit, maar het is opnieuw een functie die veel gamers niet zullen gebruiken door een gebrek aan kennis, waardoor de standaardinstelling van 1.000 Hz gebruikt zal worden.

In het algemeen vonden we de K70 RGB Pro aangenaam in gebruik tijdens het spelen van games zoals Overwatch en Assassin’s Creed: Valhalla, maar ook een MMO zoals World of Warcraft, waar snelle reactietijden eveneens cruciaal zijn.  

Corsair K70 RGB Pro usb-c kabel
De tournament switch.

Corsair K70 RGB Pro: Kopen of niet?

De Corsair K70 RGB Pro is een hoogwaardig mechanisch toetsenbord met veel positieve kanten. We hadden echter graag nog wat vernieuwing gezien in het ontwerp, dat er toch niet zo modern uitziet als dat van concurrenten zoals Logitech. De prijs van 189,99 euro vinden we dan ook aan de hoge kant en het is een goed idee om daarom de TKL-versie te overwegen als je het bij Corsair wil houden. iCue is alvast een goede reden daarvoor en blijft de beste software in zijn soort. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business