Reviews

Teufel Radio One review: goedgeluimd uit de veren

Teufel Radio One
Voordelen
Mooi en strak design
Stevig dankzij degelijke materialen
Duidelijke bediening
Grote connectiviteit
Nadelen
Display niet even handig bij fel licht
Batterij had hem veel meer draagbaar gemaakt
Geen equalizer voor het geluid
Aanbevolen prijs: €149,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Weinig apparaten krijgen zoveel agressie te verwerken als een wekkerradio. De Teufel Radio One neemt de ondankbare taak op zich en brengt het concept naar 2022.

Van zodra je hem uit de doos haalt, voel je dat je met een solide product te maken hebt. De fabrikant koos voor een veilig Scandinavisch design en twee kleuropties: grijs en zwart. De Teufel Radio One ziet er strak uit en tenzij je een kitschliefhebber bent, zal hij niet snel clashen met je interieur. De kunststoffen behuizing voelt robuust en bevat geen hard plastic. De Radio One voelt alsof hij een kleine val van je nachttafeltje probleemloos kan overleven, al raden we het natuurlijk niet aan om hem door de kamer te keilen.

Specificaties

  • Afmetingen: 24cm (breed), 9cm (hoog) en 8cm (diep)
  • Connectiviteit: aux & bluetooth 5.1
  • Radio: DAB+, FM, alarmfunctie, slaapfunctie
  • Extra: Dynamore & powerbank
  • Prijs: 149,99 euro

Design en connectiviteit

Aan de voorzijde zit een stevige en kwaliteitsvolle mesh om de speakers en het display heen. Vanuit een schuine hoek, in een felverlichte kamer (en van heel dichtbij) kan het wat lastig zijn om het display af te lezen, al is die gedempte ervaring wel helemaal op maat van de slaapkamer. De helderheid van het display is adaptief en in het donker is aflezen op ooghoogte zacht en toch duidelijk. Is de intensiteit van het scherm toch niet naar wens, dan kan je die ook handmatig aanpassen.

Aan de achterzijde zit een flexibel paneel dat meetrilt met de conus, zodat de bastonen kunnen ontsnappen. Teufel heeft er ook een AUX-in- en USB-A-poort voorzien, dus een externe bron aansluiten kan zomaar. Aan de rechterzijde zit alleen nog een AC-adapter voor de stroomkabel. Voor alle duidelijkheid: de wekkerradio moet altijd in het stopcontact zitten, want hij beschikt niet over een batterij. Dat vermindert de draagbaarheid wel aanzienlijk, al zal die ontwerpkeuze ongetwijfeld de kosten gedrukt hebben.  

Teufel Radio One in de praktijk

De Radio One ondersteunt DAB+, klassieke FM-frequenties én kan dienstdoen als bluetoothspeaker. Bladeren tussen zenders is een fluitje van een cent en er zijn drie programmeerbare knoppen waarmee je meteen naar je favoriete zender overschakelt. De centrale aan-uitknop heeft een mechanische ring voor het volume. Die werkt prima en bewijst dat touchfunctionaliteit niet altijd een meerwaarde is. De grote toets in het midden doet ook dienst als snooze-knop. Wil je het alarm helemaal uitschakelen wanneer je gaat opstaan, moet je wel alarmknop 1 of 2 indrukken. De slaapknop (met het maantje) laat het volume stilletjes vervagen wanneer je al luisterend in slaap wil vallen.

Verdict

Teufel heeft ons aangenaam weten te verrassen met de geluidskwaliteit van de Radio One. De bassen klinken vol en de audio en stemmen zijn nooit schel. Alleen wanneer je het volume goed luid zet, klinkt muziek wat vlak. De audio personaliseren met een equalizer kan helaas niet. Het lijkt er sterk op dat Teufel vooral radionieuws en praatprogramma’s goed verstaanbaar heeft willen maken en dat is een logische keuze. De Teufel Radio One is een praktisch toestel voor wie de klassieke wekkerradio-ervaring wil, in een bijdetijds jasje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business