Reviews

Teufel BOOMSTER review: de redactie op stelten

Teufel Boomster review
Voordelen
Strak design
Degelijke audio
Multipoint
Nadelen
Geen WiFi
Aanbevolen prijs: €349
Waar te koop?
Totaalscore 8
Wij gingen met de Teufel Boomster aan de slag voor review. Het resultaat van onze test lees je hier. Nog op zoek naar een speaker?

Ongeveer een jaar geleden bracht het Duitse Teufel een nieuwe versie van de Boomster uit. TechPulse ging met deze speaker aan de slag en voelde de Boomster eens goed aan de tand.

Teufel BOOMSTER: specificaties

Voor we verder gaan met deze review moeten we even de belangrijkste specs op een rijtje zetten.

  • Afmetingen: 37 cm breed, 18 cm hoog en 14,8 cm lang
  • Connectiviteit: aux, bluetooth 5.0, multipoint
  • Batterij: 7500 mAh
  • Radio: DAB+ en FM
  • Prijs: 349 euro

Design

Deze Teufel Boomster is van 2021 en volgt daarmee het model uit 2020 op, intussen is dit de derde generatie al. Op het eerste zicht komen beide modellen redelijk goed overeen maar Teufel heeft hier en daar toch wat gesleuteld aan het design. We vinden het uiterlijk zelf een stuk strakker ogen dan bij het 2020-model. Ook het handvat lijkt nu veel beter te zijn geïntegreerd in het geheel dan bij de voorganger. Nog een verschil met het 2020-model is dat deze Boomster wel spatwaterdicht is, dat kan altijd van pas komen.

De antenne zit nog steeds achteraan en de belangrijkste knoppen bovenaan. Teufel heeft deze knoppen wel naar voren gezet zodat ze gemakkelijker bereikbaar zijn. Verder heeft de Boomster 2021 bluetooth 5.0 en ondersteuning voor multipoint.

Radio

De Teufel Boomster is niet alleen een gewone bluetoothspeaker, hij is ook voorzien van een volwaardige radio. Zowel FM als DAB+ zijn perfect mogelijk, voor deze prijs krijg je dus niet alleen zeer degelijke audiokwaliteit, er zit nog eens een DAB+-radio in verwerkt ook, heel handig. Wie bijvoorbeeld vaak via internet naar de radio luistert kan zijn apparaat via bluetooth koppelen aan de Boomster.

Bass en audio

De Teufel Boomster is een heel krachtige bluetoothspeaker. Je krijgt de gekende audiokwaliteit die je van Teufel kan verwachten en verder niet te veel toeters of bellen. De Boomster wordt aangedreven door twee tweeters van 20mm, twee midrange speakers van 65mm en één grotere subwoofer van 110mm. De Boomster komt – en dat is zijn naam waardig – vooral tot zijn recht als je het volume opendraait. Bij een lager volume verdwijnt de Boomster heel gemakkelijk naar de achtergrond. De bass kan je instellen op de speaker zelf of met de afstandsbediening. Hoge of lage tonen, de Teufel Boomster weet hoe hij moet omgaan met verschillende muziekgenres. Van diepe hiphop met STIKTOF tot funky beats en alles waar ertussen zit, met de Boomster zit je goed.

Door de eigen Dynamoretechnologie van Teufel is de Boomster ook ideaal om mee naar buiten te nemen. De technologie zorgt ervoor dat de stereosetup artificieel wordt opgeschaald. Qua connectiviteit kan je kiezen tussen bleutooth of aux. De Teufel Boomster heeft dus geen ingebouwde ondersteuning voor bijvoorbeeld Spotify, ook verbinden via WiFi kan niet en dus werken AirPlay 2 of Chromecast audio ook niet. Leuk is wel dat je gemakkelijk twee Boomsters kan koppelen aan elkaar voor een betere audio-ervaring en dat het mogelijk is om met twee smartphones tegelijk muziek te streamen.

Iets voor jou?

Wie op zoek is naar een grotere speaker voor in de woonkamer en voor feestjes buiten zal met de Teufel Boomster een goede koop doen, dat beloven we je. In de winter zet je hem in de living bij de haard en in de zomer haal je hem naar buiten. De Boomster heeft gelukkig een grote batterij waarmee je tot 18 uur luisterplezier kan behalen. We beseffen dat 349 euro niet weinig is maar je krijgt er wel heel degelijke audio voor in de plaats, en alsof dat nog niet voldoende is krijg je er een heel handige DAB+-radio bij met afstandsbediening. We vonden zelf het design van de afstandsbediening niet goed bij de speaker passen maar dat zijn kleine details, bij TechPulse zijn we in ieder geval fan. Toch op zoek naar iets kleiner? Dan kan de Teufel Motiv Go misschien wel iets voor jou zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business