Reviews

EZVIZ DB2 review: videodeurbel met uitstekende beeldkwaliteit

EZVIZ DB2
Voordelen
Stevig ontwerp, kan tegen guur weer
Mooie beeldkwaliteit
Eenvoudige installatie en handige app
Optie voor (niet meegeleverd) microSD-kaartje (geen cloud-abonnement vereist)
Nadelen
Werkt niet goed met wifi op 5 GHz
Prestatie live-video blijft afhankelijk van je wifi-netwerk
Aanbevolen prijs: €130
Waar te koop?

EZVIZ CS-DB2-A0-2C3WPB 2K Deurbel, 3MP Draadloze Video Deurbel Kit en Chime, AI Person Detection, Twee-weg Audio, Nachtzicht en IP65, H.265, DB2 Kit,Zwart

Last Amazon price update was: 18 april 2024 12:28 12:28
Totaalscore 8
Een videodeurbel kan verdraaid handig zijn wanneer je de deurbel niet altijd goed hoort of je wil weten wie er aanbelt. We vervingen voor deze review onze oude deurbel door de EZVIZ DB2.

Bij het uitpakken valt meteen op dat de EZVIZ DB2 best groot is (100 × 55 × 35 mm). Hij voelt wel stevig aan en kan dus tegen een stootje. Ook de grote drukknop voor het aanbellen werkt prettig. Dankzij een IP65-rating kan een regenbui hem bovendien niet deren. EZVIZ levert alles mee wat je nodig hebt om de deurbel tegen de muur te schroeven: connectoren, schroeven, houders en twee stroomkabeltjes als je hem op je stroomnet wil aansluiten. Doe je dat niet, dan zou de 5.200 mAh sterke lithiumbatterij het een viertal maanden kunnen uithouden, al lijkt ons dat optimistisch. Veel zal natuurlijk afhangen van hoe vaak er aangebeld wordt. De DB2 is uit zijn houder te klikken, zodat je hem binnen kan opladen via Micro-USB.

De meegeleverde snelle handleiding geeft weinig uitleg en verwijst je meteen door naar de app. En dat is alleen maar goed. Scan de QR-code die op het toestel hangt en de app zal de deurbel en ontvanger automatisch herkennen en installeren. Het enige issue waar we tegenaan liepen is de ondersteuning van wifi op de 5 GHz-band: die is er namelijk niet. Mogelijk moet je dus de instellingen van je wifi-router controleren. We kregen in de app de melding dat we best enkel 2.4 GHz-wifi konden gebruiken, om verbindingsproblemen te vermijden. Een gecombineerd signaal tussen de twee frequenties werkte uiteindelijk wel zonder problemen.

Alles mooi in beeld

De EZVIZ DB2 is uitgerust met een brede lens die zowel de persoon die aanbelt als de omgeving rond je voordeur overzichtelijk in beeld brengt. Het is zowat de belangrijkste feature van een videodeurbel en dat heeft EZVIZ mooi voor elkaar. In de app kan je schakelen tussen Ultra HD (2K-video), Full HD (1080p) en Standaard (720p). Je kan opgeslagen beelden ook tot 8 keer inzoomen om beelden te controleren wanneer je een passieve infraroodmelding (PIR) krijgt. Dat gebeurt wanneer de camera (bewegende) warmte detecteert. Zo doet de EZVIZ DB2 dus ook dienst als bewakingscamera.

Wanneer iemand aanbelt, krijg je via de app een oproep en je krijgt ook meteen een livebeeld te zien. Je kan er dan voor kiezen om de oproep te negeren, je bezoeker toe te spreken of uiteraard gewoon de deur open te gaan doen. In de app krijg je een handig overzicht van alle activiteiten die de DB2 registreerde. Een abonnement voor cloudopslag is niet verplicht, want je kan ook een (niet meegeleverd) microSD-kaartje gebruiken voor gegevensopslag (tot 256 GB). En dan is er ook nog ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant.

Verdict

De EZVIZ DB2 blinkt vooral uit in zijn prima beeldkwaliteit en een camera die je (voor)deur, oprit en zelfs de straat overzichtelijk in beeld brengt. Zowel de installatie als het beheer van de beelden is bijzonder gebruiksvriendelijk. En het is aangenaam dat je niet verplicht wordt een cloud-abonnement af te sluiten. Het maakt van de EZVIZ DB2 een mooie upgrade voor elke klassieke deurbel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business