Reviews

Tenways AGO T review: comfortabele premium e-bike

Tenways AGO T
Image credit: Tenways
Voordelen
Zeer comfortabele zithouding
Prijs-kwailiteit verhouding
Geïntegreerde voor- en achterlamp
Enviolo traploze schakelnaaf
Nadelen
Gewicht
Minder wendbaar
Aanbevolen prijs: €2.699
Waar te koop?
Totaalscore 8
Hoeveel e-bike krijg je voor 2.699 euro? We zochten het uit voor onze review van de Tenways AGO T.

Met de introductie van de AGO T bracht Tenways binnen korte tijd zijn zoveelste e-bike op de markt. Sinds de start in 2021 heeft Tenways al een aantal interessante e-bikes op de markt gebracht zoals de CGO600, de CGO600 Pro, de CGO800s, de AGO X en nu dus de Tenways AGO T.

De AGO T richt zich, in tegenstelling tot de AGO X, op de recreatieve fietser die meer comfort wenst. Met de introductie van de AGO T zet Tenways een premium e-bike in de markt tegen een betaalbare prijs van 2.699 euro.

Uitgelicht artikel Beste e-bikes De beste elektrische fietsen in 2023

Design en kwaliteit

De e-bikes uit de Tenways AGO-lijn, de AGO T en AGO X, zijn in tegenstelling tot de fietsen uit de CGO-lijn een stuk zwaarder en robuuster, en bieden tegelijkertijd meer comfort (met een geveerde voorvork) en een middenmotor. Net zoals de andere modellen van Tenways heeft de AGO T ook een mooi strak design, met een aluminium frame zonder lasnaden en weggewerkte bekabeling. De fiets is verkrijgbaar in één maat (165 cm – 195 cm) en in drie verschillende kleuren, namelijk: Jungle Green (glanzend), Midnight Black (mat) en Pearl White (glanzend).

Belangrijkste specificaties

De Tenways AGO T weegt inclusief de uitneembare accu 30 kg en dat is twee keer zoveel dan de CGO600. Op de fiets zijn 28 inch wielen gemonteerd met lekvrije banden die geschikt zijn voor alle soorten ondergrond. De fiets heeft een hydraulische voorvork met lockout-functie, wat wil zeggen dat je de vering kunt uitschakelen als je bijvoorbeeld op een vlakke weg rijdt. Hydraulische remmen zijn ook van de partij en brengen de fiets veilig en snel tot stilstand, ook in natte weersomstandigheden.

Verder beschikt de AGO T over een onderhoudsvrije Gates CDX Carbon tandriem en een traploze Enviolo-schakelnaaf. De AGO T is daarnaast uitgerust met een Bafang M420-middenmotor, met een vermogen van 250 W en een maximaal koppel van 80 Nm. De motor heeft een geïntegreerde koppelsensor die de trapkracht op de pedalen meet en de trapondersteuning automatisch daarop aanpast.

De sterke Bafang M420 middenmotor met 250 W vermogen en maximaal koppel van 80 Nm – © Tenways

De belangrijkste kenmerken van de Tenways AGO T vind je hieronder.

 • Batterijcapaciteit: 36V, 14 Ah Lithium-ion-accu (uitneembaar)
 • Motor: Bafang M420-middenmotor, met 250 W vermogen en 80Nm koppel
 • Versnellingen: Enviolo traploze schakelnaaf
 • Aandrijving: Gates CDX Carbon tandriem
 • Voorvork: voorvork is verend met een lockout functie van SR Suntour
 • Rem: hydraulische schijfremmen
 • Framemateriaal: aluminium
 • Verlichting: geïntegreerde voor- en achterlamp
 • Banden: CST lekbestendige banden (28 inch)
 • Fietscomputer: lcdscherm
 • Gewicht: 30 kg
 • Autonomie: tot 100 kilometer
 • Topsnelheid: 25 km/u (België en Nederland)

De volledige specificatielijst kun je terugvinden op de website van Tenways.

Rijcomfort AGO T

De AGO T is door zijn gewicht van 30 kg behoorlijk zwaar en minder wendbaar ten opzichte van de CGO600 of CGO600 Pro. Daarentegen rijdt de AGO T zeer comfortabel. Mede door de rechte zithouding, brede banden, geveerde zadelpen en de geveerde Suntour-voorvork, fietst de AGO T zeer stabiel en uiterst comfortabel. Heb je de vering niet nodig, dan kun je deze ‘uitzetten’ met de lock-out-functie. Aanvullend kan ook de maximale veerweg naar wens worden ingesteld.

Voorvork met lockout-functie – © Tenways

Uiteraard draagt de sterke Bafang M420 middenmotor met 250 W vermogen en een maximaal koppel van 80Nm ook bij aan het rijcomfort. Bij het wegfietsen merk je dat de motor heel natuurlijk en direct ondersteuning biedt, en dat ook nog eens geruisloos. Daarnaast zorgt de geruisloze tandriem en de Enviolo-naafversnelling voor een naadloze overbrenging.

Zeer comfortabele fietshouding

Zoals eerder benoemd heeft de AGO T een rechte zithouding. Samen met met het brede, gebogen stuur maakt dat je uiterst comfortabel op de fiets zit. Ook als je een sportieve zithouding prettig vindt, dan is deze rechte zithouding zeer aangenaam. Het gebogen stuur zorgt ervoor dat je toch redelijk sportief op de fiets zit, echter niet zo voorover gebogen als op de CGO600 (Pro). Op deze fietsen krijg je namelijk na enige tijd last van je polsen en armen, maar op de AGO T kun je uren fietsen zonder last te krijgen.

Rijmodi en Enviolo traploze schakelnaaf

Via de bediening links op het stuur zijn er vijf rijmodi in te stellen. Op de meeste wegen heb je genoeg aan de standen een, twee of drie. De standen vier en vijf heb je echt alleen nodig bij zware tegenwind of als je serieuze heuvels of bergen te lijf gaat. Met de Enviolo traploze schakelnaaf, die te bedienen is met de draaihandgreep rechts op het stuur, stel je altijd de juiste versnelling in die je op dat moment nodig hebt. Je kan ook gewoon door blijven fietsen tijdens het schakelen.

Integratie Tenways-app

Het lcdscherm is makkelijk afleesbaar in alle weersomstandigheden. Op het kleurenscherm is de afgelegde afstand, de gemiddelde snelheid, de ritduur en de batterijstatus af te lezen. Het scherm kan tevens als navigatiedisplay dienen. In de Tenways-app kun je een route inplannen. Vervolgens wordt de data draadloos doorgestuurd naar het scherm. De Tenways-app is beschikbaar via de Apple App Store en Google Play Store.

Bagagedrager met geïntegreerd achterlicht

De AGO T heeft een smalle maar stevige bagagedrager, zodat je gemakkelijk boodschappen of bagage kunt vervoeren. Vergeet niet om snelbinders aan te schaffen mocht je de AGO T aanschaffen, want deze worden niet standaard meegeleverd.

Het achterlicht is mooi geïntegreerd en wordt, net als het voorlicht, gevoed door de accu. Je hoeft dus geen batterijen meer te verwisselen of het achterlicht handmatig aan te zetten. Je kunt het voorlicht en achterlicht met een druk op de knop activeren, of instellen dat het licht automatisch aangaat.

Geïntegreerde bagagedrager met achterlamp – © Tenways

Batterij en range

De Tenways AGO T heeft een uitneembare accu met een capaciteit van 504 Wh. Met een volle accu moet je op de laagste ondersteuningsstand 100 kilometer kunnen fietsen, aldus Tenways. In de praktijk kom je eerder uit op een bereik van ongeveer 80 kilometer. Dit is natuurlijk afhankelijk van het totaalgewicht, de weersomstandigheden, de wegomstandigheden et cetera. Een lege accu laad je volledig op in ongeveer vijf tot zes uur.

Conclusie en eindoordeel

De Tenways AGO T is een elektrische fiets die zich onderscheidt door zijn comfort, kracht en veelzijdigheid. De fiets is geschikt voor zowel dagelijks gebruik als woon-werkverkeer en biedt een uitstekende, comfortabele rijervaring.

De e-bike heeft een hoogwaardig design en is voorzien van een aantal premium features, zoals:

 • Een krachtige Bafang middenmotor
 • Een 504 Wh uitneembare accu
 • Een Gates Carbon Belt tandriem
 • Een Enviolo traploze schakelnaaf
 • Geïntegreerde voor- en achterverlichting
 • Een geveerde voorvork met lockout-functie
 • Een geveerde zadelpen
 • Hydraulische schijfremmen

Dat deze fiets zo compleet en krachtig is, heeft dat ook een keerzijde. De fiets is namelijk vrij zwaar en ook minder wendbaar. Je merkt duidelijk het verschil tussen de AGO T en bijvoorbeeld de CGO600 of CGO600 Pro. Je krijgt echter wel heel veel fiets voor een scherpe prijs


Klik op de button hierboven voor de prijzen en levertijd.

Meer Tenways?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business