Reviews

Ring Battery Video Doorbell Pro review: klare kijk op wie aanbelt

Ring Battery Video Doorbell Pro
© Ring
Voordelen
Eenvoudig te installeren
HDR en night vision garanderen altijd helder beeld
Praktische app
Nadelen
Privacyzones lastig in te stellen
Soms te veel detectiemeldingen
Aanbevolen prijs: €229,99
Waar te koop?

Ring Battery Video Doorbell Pro

Last Amazon price update was: 15 april 2024 02:43 02:43
Totaalscore 8
Ring heeft zopas zijn aanbod videodeurbellen uitgebreid met de Battery Video Doorbell Pro. De nieuwste telg in de line-up moet enkel de Video Doorbell Elite boven zich dulden en belooft dus puike prestaties.

De Battery Video Doorbell Pro is eigenlijk een (relatief kleine) upgrade van zijn voorganger, de Battery Video Doorbell Plus. Zo heeft de Battery Doorbell Pro Audio+ aan boord. Volgens Ring werden de microfoons en speakers verbeterd, waardoor de communicatie in twee richtingen beter zou moeten verlopen, al hebben we dat niet écht gemerkt. Gelukkig is de audiokwaliteit zoals steeds erg helder. Enkel wanneer je bezoeker niet in de richting van de bel praat, klinkt hij logischerwijze minder duidelijk. Daarnaast is er nog de Low-Light Sight-feature, die je enkel op de Battery Video Doorbell Pro terugvindt. Als de camera detecteert dat het behoorlijk donker is, dan zal die gaan compenseren door beter gebruik te maken van het aanwezige licht, maar ook door met de kleurinstellingen te schuiven. Dat Ring zijn nieuwste deurbel van gevoeligere sensoren (en wellicht recentere software) voorziet, is in elk geval een plus.

Videodeurbellen van Ring: je herkent ze ongetwijfeld aan de zilver-zwarte behuizing en de lichtblauwe ring rond de belknop. Designprijzen zal het merk er wellicht niet mee winnen, maar dat hoeft ook niet. ‘Function over fashion’, wat ons betreft. Het is ook goed gezien van de fabrikant: in een oogopslag zie je dat je met een product van Ring te maken hebt. Het grote voordeel is dat accessoires en reserve-onderdelen vaak overeenkomen, waardoor ze ook nog best lang na aankoop van je deurbel beschikbaar blijven. De Battery Video Doorbell Pro ziet er alvast robuust uit en voelt niet plastiekerig aan. Met haar afmetingen van 12,8 x 6,2 x 2,8 cm valt ze ook zeker niet te groot uit, al is ze wat aan de dikkere kant.

© Ring

Installatie en Ring-app

Om de deurbel te installeren hoef je niet in de gereedschapskoffer te duiken. Ring voorziet namelijk alle schroefjes, pluggen en connectoren die je nodig hebt en zelfs nog wat reserve. De montageplaat is schuin aflopend, waardoor je wat meer bewegingsruimte krijgt. Het is ook fijn dat Ring een kleine torx-schroevendraaier voorziet, want die heeft niet iedereen in huis. Net zoals de Ring Battery Plus heeft de Pro een verwijderbare accu. Hoelang die meegaat zonder opladen, kan sterk variëren, van zes tot twaalf maanden. Wellicht speelt de temperatuur daarin een rol. Een deurbel met een batterij blijft wel gewoon handig als er geen stroomvoorziening is naast je deur. Eens geïnstalleerd is het tijd om de vertrouwde Ring-app te downloaden. Van zodra je een account geregistreerd hebt, hoef je enkel nog de Ring Battery Video Doorbell Pro te registreren. Heb je de bel al tegen de muur geschroefd? Geen nood, want Ring is zo voorzienig geweest om de pairingcode niet alleen op de achterzijde van het toestel, maar ook op de doos en de handleiding te vermelden.

De app is trouwens bijzonder gebruiksvriendelijk. Je kan er vlot de livebeelden mee bekijken, de microfoon openzetten om te converseren met de persoon die aanbelt en bewegings- en privacyzones instellen. Die laatste zijn bijzonder prettig als jij of je buurman een bepaald deel dat gefilmd wordt wil laten vervagen. Jammer genoeg is die zones uitzetten vrij onhandig. Af en toe verplaatsten we een privacyzone per ongeluk, terwijl we die wilden verkleinen of vergroten. Gelukkig zal je die maar één keer moeten instellen.

Cameraprestaties

Centraal staan natuurlijk de prestaties van de camera. De Ring Battery Video Doorbell Pro is uitgerust met een flinke 1536p-camera die HDR ondersteunt, net als nachtvisie in kleur. Die laatste functiesn moet je wel even activeren in de app, want om de batterij te sparen staan de features in kwestie standaard uitgeschakeld. Wanneer de omgeving rond je (voor)deur slecht verlicht is (wat bij ons het geval is), dan doet die nachtvisie het soms lijken alsof het aan het schemeren is, terwijl de zon in werkelijkheid al onderging. Knap. Ook de resolutie is meer dan voldoende, waardoor we vooral naar de andere kwaliteiten van de camera kijken. Zoals we van Ring verwachten, zit dat helemaal goed, met steeds een scherp beeld als resultaat.

Waar we ook over te spreken zijn is de camerahoek, die bezoekers van kop tot teen in beeld brengt. Zo zie je meer van de plek rond je deur en kan je eventueel ook pakjes spotten die afgeleverd werden. Ook de communicatie met ons wifinetwerk verliep prima, ondanks dat er al best veel toestellen in de buurt gebruikmaken van de 2.4Ghz-band. We konden op geen enkel moment haperingen waarnemen in de videofeed. In die feed kan je een Bird’s Eye View activeren waarin aangeduid wordt waar de beweging zich precies situeerde en welke richting die volgde. Het is een coole feature, maar wel eentje die overbodig wordt als je weet dat je gewoon de beelden uit het verleden in zijn geheel kan bekijken om te zien wat er gebeurde. Bij het instellen van een detectiezone kregen we iets te veel notificaties, waarna we die maar uitzetten.

Ring Battery Video Doorbell Pro: eindoordeel

De Ring Battery Video Doorbell Pro is ‘op-en-top Ring’ en wat ons betreft het beste model dat het merk momenteel beschikbaar heeft. De deurbel installeren is een fluitje van een cent. Privacyzones instellen werkt niet handig, maar is een eenmalig iets. Ring springt soms wel wat te gretig om met detectiemeldingen. Hoewel de audio niet echt een upgrade gehad lijkt te hebben, is de beeldkwaliteit onder alle omstandigheden gewoon top. En laat net dat laatste hetgeen zijn waarvoor je eigenlijk een videodeurbel in huis haalt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business