Tips

Grand Theft Auto: Vice City en Modern Combat 4: Zero Hour nu op iOS

Rockstar Games heeft op Sinterklaas Grand Theft Auto: Vice City voor je klaarstaan. En ook Gameloft trakteert op lekkers: de opvolger van Modern Combat 3: Fallen Nation is er, met de logische naam Modern Combat 4: Zero Hour.

Grand Theft Auto: Vice City

Bij deze moeten we eigenlijk geen uitleg geven. Eén van de populairdere Grand Theft Auto-games, dat tien jaar geleden verscheen op de PlayStation 2, is er nu ook voor iOS. Normaal zou vandaag ook de Android versie gelanceerd worden, maar die is op het moment van schrijven nog nergens te vinden.

[related_article id=”158662″]

Grand Theft Auto: Vice City is het derde spel van Rockstar Games voor mobiele besturingssystemen. Eerder kwam ook al Grand Theft Auto: Chinatown Wars (port van Nintendo DS) en Grand Theft Auto 3 uit op iOS. GTA 3 is overigens ook op Android beschikbaar.

Het spel speelt zich af in Vice City in het jaar 1986. Als speler kruip je in de huid van Tommy Vercetti, een mafialid dat net terugkeert na vijftien jaar opgesloten te zitten in een penitentiaire instelling. Vice City is gebaseerd op Miami en staat bekend voor zijn stranden. Het spel is het tweede in de reeks van drie opeenvolgende spellen, en het zesde als je de ganse Grand Theft Auto-reeks gaat bekijken (inclusief uitbreidingen).

Grand Theft Auto: Vice City is beschikbaar in de Apple App Store voor 4,49 euro. Op de Android-versie is het dus nog heel even wachten. Je hebt minimaal een iPhone 3GS, iPod touch derde generatie of eerste generatie iPad nodig om het spel te kunnen spelen. Eveneens moet je nog 1GB opslag hebben. De eerste reviews zijn overwegend positief. Iemand schrijft ondermeer "Ziet er zeer goed uit op de iPhone 5!! De controls zijn ook zeer goed!".

Update: Rockstar heeft laten weten problemen te ondervinden bij het ondertekenen van de app en heeft de app daardoor terug uit de Google Play Store gehaald. De app komt zo snel mogelijk terug belooft het bedrijf op zijn website.  

Modern Combat 4: Zero Hour

Iets minder bekend, maar daarom niet slechter, is Modern Combat 4: Zero Hour. De spelreeks van Gameloft doet ons nog het hardst denken aan Call of Duty en het spel is geoptimaliseerd voor het grote scherm met behulp van Airplay Mirroring. Draadloos spelen op je Apple TV is dus aanbevolen, maar ook zonder groot scherm kan je de pracht van het spel ontdekken.

Ondermeer een uitgebreide multiplayer versie (over wifi) en een nieuwe grafische engine die Gameloft de Havok Engine noemt zijn nieuw. Daardoor krijg je nu ook de mogelijkheid om online tegen anderen te spelen, buiten de traditionele verhaalmodus met ongelooflijk grafische effecten.

Modern Combat 4 kost 5,99 euro en is voorlopig enkel beschikbaar op iOS. Voor dit spel heb je minstens een iPhone 4, iPod touch van de vierde generatie of iPad 2 nodig met iOS 4.3 of nieuwer. Houd je wel vast: het spel is maar liefst 1,54GB groot omdat er grafische bestanden worden meegeleverd voor de Apple TV met 1080p-uitvoer, waarmee je dus in Full HD kan gamen op je TV.

Leuk aan Modern Combat is dat je Gameloft"s eigen Bluetooth-controller kan gebruiken. Let wel op: de controller kost een dikke 75 euro en krijgt online niet zo"n goede reviews. De aankoop raden we dan ook liever af – maar het is wel leuk dat je de kans krijgt om met een controller te spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business