Tips

Harry Potter-achtige foto’s zonder Windows Phone

We komen ze steeds vaker tegen, zogenaamde cinemagraphs. Dit zijn foto’s (of eigenlijk kleine filmpjes) waarvan slechts een klein gedeelte beweegt. Hiermee kun je erg leuke effecten creëren. Voor ons reden genoeg om naar Fotodanz te kijken, een Androidapplicatie die cinemagraphs kan maken.

We zagen deze functie al eerder in bijvoorbeeld de Nokia Lumnia 920 en via de iOS-app Cinemagr.am. Gelukkig kunnen ook de Androidgebruikers enthousiast aan de slag met het maken van bewegende foto’s. Fotodanz is een relatief eenvoudige applicatie, maar je kunt er geweldige dingen mee maken.

Je maakt een filmpje (een x aantal beelden) van 3 of 5 seconden. Hierbij is het essentieel dat je de camera van je smartphone of tablet goed stilhoudt, bij elke beweging wordt het resultaat weer minder goed.

[related_article id=”161563″]

Daarnaast dient het object of persoon ook een aantal seconden een serie bewegingen te maken. Zodra de opnametijd voorbij is, selecteer je het gebied dat moet bewegen in de foto. Dit doe je door met je vinger een bepaald gebied te markeren. Vervolgens wordt dit bewerkt en omgezet naar een geanimeerd gif-bestand.

Vervolgens kun je er voor kiezen om er nog een effect overheen te leggen zoals bijvoorbeeld ‘sepia’, ‘warm’ enzovoort. Als je tevreden bent over het resultaat, kun je dit delen via Twitter, Facebook, mail of sms. Binnenkort worden hier Google+ en WhatsApp (of andere messengerdiensten) aan toegevoegd.

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg leuk, maar wat kun je ermee? Uiteraard hebben wij er ook ééntje gemaakt.


*deze komt van de Lumia 920. Voor de voorbeelden van Androidworld: klik hier.

De applicatie werkt nog niet optimaal en crasht af en toe, maar wij vonden dit zo leuk, dat we er toch mee aan de slag gegaan zijn. De resultaten van Fotodanz zijn erg mooi en de reacties beginnen ook vaak met een grote glimlach. Of dat aan de effecten of aan de persoon op de foto ligt, laten we even in het midden.

Ook voor iOS is er dus een app: Cinemagram. Die kan je vinden in de Apple App Store. Fotodanz kan je vinden in de Play Store.

AndroidappappscinemagraphdownloadsiosiphonelumiamobielnokiaphonephotodanzWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals