Last.fm was in zijn hoogtij het grootste sociaal netwerk op het internet met een focus op muziek. Myspace was er niks tegen. Maar tijden zijn veranderd en Last.fm blaast z"n laatste adem uit. Heeft het nog nut? Misschien wel. Last.fm bevat namelijk nog altijd enkele functies die andere sociale netwerken nog niet hebben, en één […]

Advertentie

Last.fm was in zijn hoogtij het grootste sociaal netwerk op het internet met een focus op muziek. Myspace was er niks tegen. Maar tijden zijn veranderd en Last.fm blaast z"n laatste adem uit. Heeft het nog nut?

Misschien wel. Last.fm bevat namelijk nog altijd enkele functies die andere sociale netwerken nog niet hebben, en één van die functies is het "scrobblen" van muziek. Elk nummer dat je afspeelt wordt doorgestuurd naar de servers van Last.fm, waarna je vrienden en familie kunnen zien naar welke muziek je luistert.

Ideaal als je met kerst een CD krijgt onder de kerstboom, of wanneer je wil zien hoe "compatibel" je bent met je vrienden wat muziek betreft.

[related_article id=”158256″]

Last.fm Scrobbler bestaat nu eindelijk ook voor iOS. In de app kan je je muziekbibliotheek raadplegen en die kan je scrobblen naar de servers van Last.fm. Verder geeft de app je tourinformatie, foto"s van de band of artiest en krijg je meer informatie over de discografie van jouw favoriete muziekmakers.

De app toont je ook gerelateerde artiesten op basis van jouw luistergeschiedenis en je kan rechtstreeks vanuit de app muziek aankopen in de iTunes Store.

Last.fm Scrobbler is gratis beschikbaar in de iTunes Store. Voor Android bestaat er een niet-officiële app.