Tips

Twaalf superieure apps om standaard-iPhone apps te vervangen

Er is geen twijfel mogelijk: Apple heeft bij zijn mobiel besturingssysteem enkele geweldige apps geleverd. Maar, en dit is zo voor elk besturingssysteem: er zijn altijd betere apps beschikbaar van andere ontwikkelaars.

Die third party-apps zijn vaak makkelijker in gebruik maar hebben meestal vooral extra nieuwe, krachtige functies.

Hier is een lijstje met standaard iOS apps die overboord kunnen worden gegooid – en apps die het roer over kunnen nemen.

Vervang Mail door Sparrow

Er is geen twijfel mogelijk dat de standaard Mail-app de afgelopen jaren sterk is verbeterd, maar er is nog altijd ruimte voor verbetering. Onze favoriet als vervanger is Sparrow. Ondanks het feit dat Google Sparrow heeft overgenomen waardoor verdere ontwikkeling aan de app is gestaakt is deze app nog steeds één van de betere email-apps voor iOS.

Enkele opmerkelijke functies:

  • Slimme contactpersonen waardoor je snel toegang hebt tot diegenen waarmee je het meest contact hebt
  • Uitstekende zoekfunctie
  • Vereenvoudigde draad-weergave om je conversaties overzichtelijk te houden
  • Markeer alles als gelezen – een functie waarmee je je mailbox in één druk kan leeghalen

Prijs: 2,69 euro in de Apple App Store.

Vervang Maps door Google Maps

Ik ben geen fan van Apple’s iOS 6 Maps-app. Ik heb niks tegen de app op zich, maar in mijn regio is de kaartkwaliteit echt erbarmelijk. Apple zal uiteindelijk wel met zijn miljarden dollar zwaaien en het probleem oplossen maar voorlopig is er een goede oplossing: de app gewoonweg niet gebruiken en iets beters installeren.

En dat betere hadden we eigenlijk al voor iOS6: Google Maps. Zonder twijfel de beste gratis online kaartenapplicatie voor iOS.

Prijs: gratis in de Apple App Store.

Vervang Safari door Google Chrome

Velen gebruiken Google Chrome op de desktop en laptop. Het is dus niet meer dan logisch om Chrome ook op je iPhone of iPad te gebruiken.

Google Chrome brengt een volwaardige browser naar iOS met functies als:

  • Makkelijk te gebruiken privacy-modus (“pornoknop”)
  • Mogelijkheid om pagina’s vanaf je PC naar je iOS-toestel te sturen
  • Gecombineerde URL/zoekbalk
  • Tab-herstelling na een crash

Prijs: gratis in de Apple App Store.

Vervang Rekenmachine door PCalc

Als je van een rekenmachine niets anders verwacht dan optellen en aftrekken, dan is de standaard rekenmachine een goede keuze. Wil je toch iets meer? Dan heb je PCalc Lite nodig.

PCalc Lite geeft je de kracht van een wetenschappelijke rekenmachine op je iToestel, inclusief maatconversie en constanten. Wil je meer functies – zoals meerlijnige wiskundige berekeningen of programmeerfuncties dan kan je die in de app aankopen.

Prijs: gratis basispakket in de Apple App Store. Uit te breiden met in-app aankopen.

Vervang Camera door Camera+

Ik heb al meer foto’s genomen met mijn iPhone dan met eender welke andere camera die ik ooit kocht. De standaard Camera-applicatie is degelijk maar er is één app die van een goede iPhone-camera een uitstekende iPhone-camera kan maken.

Mijn favoriet is met voorsprong Camera+. De app heeft onder andere de volgende functies:

  • Kwaliteitsinstelling waarmee je redelijke, goede en uitstekende foto’s kan maken
  • Continu flash
  • Geadvanceerde fotomodus – inclusief timer en reeks
  • Filters en effecten

iPhone: Prijs: 0,89 euro in de Apple App Store.
iPad: Prijs: Tijdelijk 0,89 euro in de Apple App Store.

Vervang Foto’s door Exif Wizard

De standaard Foto’s-app irriteert me om enkele redenen. Ik snap niet waarom de app de datum en tijd niet toont van een genomen foto. Ik krijg ook geen EXIF-data te zien die is opgeslagen toen ik de foto maakte, terwijl net die gegevens gedetailleerd weergeven met welke instellingen de foto genomen is.

De beste vervanger-app is Exif Wizard. De app kan foto’s openen vanuit je camerarol en toont alle verborgen gegevens die bij de foto zijn opgeslagen.

Als je meer functies wil – zoals de mogelijkheid om foto’s te openen die in iCloud of op servers zijn opgeslagen – dan kan je upgraden naar de Pro-versie voor 1,79 euro.

Prijs: gratis in de Apple App Store. (Pro-versie kost 1,79 euro)

Vervang Contacten en Agenda door Pocket Informant

Waarom data over meerdere apps verspreiden als je het allemaal in één app kan hebben? Pocket Informant.

Al je data in één plek hebben maakt het niet enkel makkelijker om te verkrijgen wat je wil hebben omdat je niet constant tussen apps moet schakelen – het maakt het ook makkelijker om je vitale data te organiseren en er backups van te maken.

Pocket Informant is volgepropt met tientallen functies waarmee je je drukke leven op orde kunt stellen. De app is verder zeer aanpasbaar en is een echte aanrader – ondanks zijn hoge prijs.

Prijs: 8,99 euro (iPhone-versie)13,99 euro (hybride versie voor iPhone en iPad).

Prijs: 7,66 euro (Android).

Vervang Notities en Dictafoon door Evernote

Onthoud alles wat je digitaal kan neerpennen – foto’s, geluidsmemo’s, notities, etc. – in één app met Evernote. Opnieuw: je moet niet meer schakelen tussen apps en Evernote zit propvol krachtige functies waarmee je controle over je leven kan bewaren.

Evernote heeft te veel functies om ze hier op te sommen. Maar voor ongeveer vijf euro per maand krijg je toegang tot nog krachtigere functies.

Prijs: gratis in de Apple App Store.

Vervang Klok door Start

Start is een klok en stopwatch die bediend wordt door veegbewegingen. Een krachtige app met een frisse, interessante interface.

Prijs: 0,89 euro.

Vervang Weer door Weather Underground

Krijg toegang tot de echte weeromstandigheden door één van de 24.000 weerstations te raadplegen die over de hele wereld staan verspreid met Weather Underground. Ook radar en sattelietfoto"s zitten ingebakken. Alles om slecht weer voor te zijn en optijd een paraplu mee te nemen dus!

Prijs: gratis in de Apple App Store.

Vervang Aandelen door Stock TickerPicker

Vooral real-time beursinformatie moet je zeker Stock TickerPicker eens proberen. Geef de afkorting van het beursgenoteerde bedrijf in en je ziet onmiddelijk de prijs, het gemiddelde en andere financiële cijfers.

Een app die veel krachtiger is en veel verder gaat dan de informatie die Apple levert – maar dat komt met een stevig prijskaartje.

Prijs: 13,99 euro in de Apple App Store.

Vervang Muziek door OnCue Pro

Absoluut mijn favoriete mobiele muziekspeler. Buiten een uitgebreide zoekfunctie kan je ook een afspeelwachtrij aanmaken die je desgewenst op elk moment nog kan aanpassen. Verder zit er een crossfade-functie op waarmee je muziek kan luisteren zonder stiltes, zit er een slaaptimer ingebakken en kan je aan de hand van veegbewegingen de app bedienen.

Prijs: 2,69 euro in de Apple App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business