Tips

Je pc booten vanaf je Android-smartphone

DriveDroid is een echte app voor geeks, maar als je pc niet meer wil starten, kan hij een levensredder zijn.

Met DriveDroid kun je ISO- en IMG-bestanden draaien op een Android-smartphone. Deze bestanden zijn feitelijk gevirtualiseerde versies van dvd’s en zijn erg handig als je geen schijfstation op je laptop hebt zitten.

Dat klinkt misschien wat onnozel, maar omdat besturingssystemen vaak in dit formaat ter download worden aangeboden, kun je je pc booten met Linux of Windows als je je Android-telefoon met een usb-kabel hebt aangesloten.

[related_article id=”160534″]

Dat kan van pas komen als je problemen met je machine wilt oplossen, maar je kunt natuurlijk ook Linux-distro’s op deze manier uitproberen.


Er zijn echter wel enkele beperkingen waar je rekening mee moet houden als je DriveDroid wilt gebruiken. Allereerst moet je Android-toestel geroot zijn en moet je bovendien de ‘usb mass storage’-modus inschakelen. Bij sommige toestellen betekent dit je DriveDroid in het geheel niet kunt gebruiken.

 

Je kunt met DriveDroid nieuwe iso-bestanden aanmaken, een exemplaar vanaf je harde schijf naar de app kopiëren of er een van het internet downloaden. De maker wijst je daarbij naar verschillende populaire distro’s. Onthoud ook dat je aardig wat opslagruimte nodig hebt voor het meenemen van een virtueel schijfbestand.

Als je interesse hebt om een Windows-bootschijf te maken, lees dan deze instructiepagina goed door. Je kunt DriveDroid vinden op deze pagina in de Google Play-winkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business