Tips

Bestandsredder leert werken met grootste harde schijven

Met verlies leren omgaan is moeilijk, helemaal als het om belangrijke bestanden gaat. Met Recuva red je ze van een wisse dood, nu ook als je een harde schijf van 3 TB in je desktop-pc hebt zitten.

Cloudopslagdiensten worden steeds populairder om altijd een veilige kopie van je belangrijkste bestanden te hebben. Maar alle bestanden die niet bij Dropbox, SugarSync of SkyDrive staan geparkeerd, lopen het risico om per ongeluk te worden gewist bij een crash, virusaanval of ongelukkige wisactie.

[download_file]

Piriform, de maker van Ccleaner, biedt al enkele jaren een capabele oplossing voor dit soort vervelende problemen. Recuva, dat in tegenstelling tot vergelijkbare software gratis is, blinkt uit in zijn gebruiksvriendelijke aanpak, die je in duidelijke stappen helpt om gewiste bestanden terug te halen.

[related_article id=”160534″]


De ontwikkelaar blijft Recuva ook telkens beter maken, ditmaal met ondersteuning voor de allergrootste harde schijven met 3 TB opslagcapaciteit. Ook leert het omgaan met opslag die gebruikmaakt van 4K-schijfsectoren.

Dit programma kan niet alleen een overzicht geven van alle gewiste bestanden die je geheel of gedeeltelijk kunt herstellen. Het is ook mogelijk om gewiste bestanden zo te overschrijven dat ze niet meer terug te halen zijn, via de ‘secure overwrite’-functie.

Recuva kan niet alleen omgaan met harde schijven voor desktopcomputers en laptops, maar weet ok raad met externe schijfstations en nukkige mp3-spelers. Zeker een tooltje dat je achter de hand moet hebben, zodat je goed voorbereid bent op de volgende blooper.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business