Tips

Verbeter je ontwikkelomgeving voor Arduino

Met MariaMole haal je een krachtige ontwikkelomgeving voor Arduino binnen.

Iedereen die ooit de openbronhardware Arduino geprogrammeerd heeft, weet dat de standaard ontwikkelomgeving voor verbetering vatbaar is (om het met een understatement te zeggen). Gelukkig is er een alternatief dat professioneler en krachtiger is: MariaMole.

De standaardontwikkeltool voor Arduino doet nog het meest denken aan kladblok van Windows. Je kan geen aanpassingen doen aan de syntaxkleuring, het is een heksentoer om meerdere projecten te beheren en de organisatie in mappen is onbestaande.

[download_file]


MariaMole (op de achtergrond) tegenover de standaardontwikkelomgeving van Arduino (voorgrond)

Als je bovenop je Arduino-installatie MariaMole installeert, krijg je een krachtigere programmeeromgeving. Wat meteen opvalt is de donkere achtergrond waarop je code wordt weergegeven. Als je toch liever donkere letters op een witte achtergrond hebt, kan je dat nog steeds zo instellen.

De echte kracht van MariaMole zit ’m in het beheer van projecten. Je kan een workspace aanduiden, wat eigenlijk gewoon de map is waar al je Arduino-projecten in terechtkomen. Binnen een workspace kan je verschillende projecten aanmaken. Elk daarvan krijgt een eigen map met daarin de project-informatie van MariaMole en de broncode van je sketch, zoals je gewoon bent voor Arduino.

Als je MariaMole wil installeren, moet je eerst de standaard ontwikkelomgeving van Arduino downloaden. Dat is gewoon een archiefbestand dat je ergens op je harde schijf moet uitpakken. Bij de installatie van MariaMole moet je dan aangeven waar die Arduino-map zich bevindt en je moet ook aangeven in welke (andere) map je graag je projecten wil opslaan.

Met MariaMole haal je een krachtige ontwikkelomgeving voor Arduino binnen. Een Engelstalige gids om aan de slag te gaan vind je op de site van de makers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business