Tips

CCleaner 4.0 verlost je van dubbele bestanden

Publieksfavoriet Ccleaner voor Windows krijgt een grote update en kan vanaf nu duplicaten van je harde schijf verwijderen.

Ccleaner, dat eind vorig jaar de teller van 1 miljard downloads overschreed, is een betrouwbare schoonmaker voor Windows-machines die browserresten verwijdert, het Windows-register opkuist en opdringerige software uit de startrij verwijdert.

Bij elke grote update is er wel weer een nieuwe functie in de software te vinden. Ditmaal is dat een bestandszoeker, die je harde schijf doorloopt op bestanden die meer dan een keer aanwezig zijn. Na de scan, die redelijk snel verloopt, kun je in een lijst de dubbele bestanden kiezen die je naar de prullenbak wilt verhuizen.

[download_file]

Ontwikkelaar Piriform heeft voor Ccleaner 4.0 de interface een opfrisbeurt gegeven en de registerschoonmaak verbeterd. Het verwijdert nu ook restbestanden uit Adobe Photoshop CS6 en Samsung Kies en zegt dat de tool sneller moet scannen.

[related_article id=”161452″]

Tenslotte is er ook de mogelijkheid toegevoegd om je systeem realtime in de gaten te houden voor overbodig vuil en die automatisch te verwijderen. Die optie is echter alleen beschikbaar voor Ccleaner Professional, een betalende versie die meer bedoeld is voor systeembeheerders.

Ccleaner is Nederlandstalig en geschikt voor 32-bits en 64-bits uitvoeringen van Windows. De downloadlink in dit artikel zal automatisch de juiste versie naar je harde schijf halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business