Tips

Malwarebytes scant archiefbestanden op virussen

De onafhankelijke virusscanner is een prima assistent om virussen te verwijderen als je eenmaal besmet bent en kan nu ook RAR- of ZIP-bestanden doorzoeken op verstekelingen.

We hebben een handvol Windows-programma’ s op de redactie die we gebruikers standaard aanraden en de gratis virusscanner Malwarebytes Anti-Virus Free is er daar een van.

Deze gratis antivirusscanner, die je zonodig kunt meedragen op een usb-stick, heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd van onkruidverdelger, die met een systeemscan lastige malware van je pc af kan krijgen.

[download_file]


We hebben daarom in het verleden al vaker over het programma geschreven, maar vonden de laatste update van de tool zeker het vermelden waard. Want voor het eerst kan Malwarebytes Anti-Virus 1.75 nu ook archiefbestanden doorzoeken.

[related_article id=”161920″]

Dat is in onze ogen een belangrijke verbetering, omdat veel van het internet gedownloade bestanden worden verpakt in deze archieven, in formaten als ZIP en RAR. De kans is daarom niet alleen groter dat een virus zit verstopt in deze bundels, maar ook dat gratis virussscanners ze over het hoofd kunnen zien.

Een paar opmerkingen over deze nieuwe versie: het scannen van archiefbestanden kan de totale scantijd flink doen oplopen, dus vink de nieuwe optie uit als je een snelle scan wilt uitvoeren.

Beschouw dit programma ook niet als dagelijkse antivirusbescherming, omdat deze tool vooral is bedoeld om de klus te klaren als het kwaad al is geschied. Wil je wel realtimebescherming, ofwel een virusscanner die je computer voortdurend in de gaten houdt en verdachte bestanden opmerkt, moet je betalen voor de Pro-versie van Malwarebytes Anti-Virus, of een van de vele andere beveiligingsproducten op de markt installeren.

Download de laatste versie van Malwarebytes Anti-Virus Free nu, en houd er rekening mee dat dit nog een betaversie is. We hebben vrijwel nooit problemen net de testversies van dit programma, maar de kans bestaat dat het kan crashen of een foutmelding geeft. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business