Tips

Meson Player: Minimalistische muziekspeler in je systeemvak

Als je snel een album wil afspelen vanaf je harde schijf en niet wilt wachten tot je mediaspeler is opgestart, gebruik dan de verrassend doeltreffende Meson Player, die opereert vanuit je systeemvak.

Windows biedt allerlei manieren om muziek af te spelen vanaf het bureaublad, maar veel gratis mediaspelers grossieren in extra functies die je vaak nauwelijks gebruikt. Slimme afspeellijsten, albumkunst en synchronisatie is misschien fijn voor mensen met een tablet of mp3-speler, maar als je zonder poespas een album wil afspelen, heb je minder keus.

Foobar is in dat opzicht een populair alternatief, maar de minimalistische Meson Player neemt soberheid tot een hoger niveau. Deze mediaspeler vertoeft in je systeemvak en laat zich bedienen via het toetsenbord.

[download_file]

Als je Meso Player wilt gebruiken, klik je met rechts op de bestandsmap van het album dat je wilt luisteren en kies je voor de optie ‘Open in Meson Player.’ 


Interface overbodig
Je ziet de speler alleen in beeld verschijnen als het volgende nummer begint te spelen of wanneer je het een direct commando geeft. Daarbij speelt het numpadgedeelte van je klavier een grote rol, omdat de meeste commando’s hier zijn ondergebracht. Terwijl Meson Player actief is, ben je wel tijdelijk de controle kwijt over het numerieke gedeelte van je toetsenbord, al zijn de controlemogelijkheden erg intuïtief.

Volgens de auteur kun je uiterlijk en instellingen in verregaande mate aanpassen, maar de enige manier die ik tot nu toe heb gevonden, is het bewerken van het meegeleverde ini-bestand voor de configuratie. Dat is voor veel mensen een brug te ver.

Meso Player biedt ondersteuning voor de multimediatoetsen die je op de meeste toetsenborden vindt, zodat je de numpad-toetsbediening kunt uitschakelen als je dit soort toetsen op je klavier hebt zitten. Het is ook mogelijk om afspeellijsten te maken, maar je moet dan in de weer met toetscombinaties.

Ondanks zijn beperkte mogelijkheden is dit een uitstekend gratis programma om snel een album aan te gang te krijgen. Meson Player is zo een uitstekende aanvulling op je favoriete mediaspeler van dienst.

Bovendien draait dit opensourceprogramma op Windows, Mac OS X en Linux. Wij verwijzen je in dit artikel naar de Windows-versie en sturen je voor andere versies naar de projectpagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business