Tips

AOMEI Partition Assistant richt je harde schijf vakkundig in

Harde schijven bieden enorm veel opslagruimte, dus heb je een goede partitiebeheerder nodig om een werkbare indeling te maken. Deze gratis partitiebeheerder van AOMEI klaart deze klus wonderwel.

Schijfbeheer blijft een van de meest afschrikwekkende bezigheden op de pc. Het opsplitsen, wissen, uitrekken of inkrimpen van schijfpartities lijkt een brug te ver voor de doorsnee gebruiker, maar met een programma als AOMEI Partition Assistant Standard Edition draai je er je hand niet voor om.

Dat is vooral te danken aan de bijzonder overzichtelijke interface van deze gratis schijftool, die met een duidelijke grafische weergave weinig aan de verbeelding overlaat. Je kunt met dit programma allerlei basiszaken rondom partities uitvoeren, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de data van een harde schijf te migreren naar een SSD.

[download_file]


Ook voor ervaren rotten is er meer dan voldoende om deze partitiebeheerder in huis te halen. Zo kun je de Master Boot Record (MBR) herbouwen, is er ondersteuning voor Linuxpartities en kan AOMEI overweg met systemen die zijn voorzien van UEFI-bootvergrendeling.

[related_article id=”161452″]

Als je aan de slag gaat met dit programmma en niet goed weet waar je moet beginnen, raadpleeg dan deze verzameling (Engelstalige) online handleidingen om je op weg te helpen.

In tegenstelling tot veel vergelijkbare software heb je beschikking over de onbeperkte versie, omdat AOMEI alleen geld vraagt voor zijn workstation- en serverversies voor professionals. Zelfs bedrijven mogen deze standaardversie gratis gebruiken, een opmerkelijke stap voor een dergelijke ontwikkelaar.

De downloadlink bij dit artikel leidt naar onze Amerikaanse collega’s van Cnet Download, waar je het installatiebestand voor Windows kunt afhalen.

Hoe nuttig dit programmma ook is: zorg dat je een backup van je gegevens hebt gemaakt voor je er mee aan de slag gaat! Een ongeluk zit in een klein hoekje, en je wilt het zekere voor het onzekere nemen voor je aan het rommelen slaat met je schijfindeling.

bootdownloadsgratisharde schijfinstallatiekopi-renmbrmicrosoftpartitieschijfbeheerschijfpartitiessdWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals