Tips

BatteryCare: Laat de batterij van je laptop zo lang mogelijk meegaan

De batterij van je laptop kan nooit lang genoeg meegaan. Het gratis Windows-programma BatteryCare helpt je daarom, met gedetailleerde informatie en bespaartips vanuit het systeemvak.

Windows is nog altijd vrij karig wanneer het aankomt op informatie over de accu en laat het beheer ervan geheel aan de gebruiker over. BatteryCare komt je daarin meer tegemoet.

Na installatie monitort BatteryCare je accuverbruik op de achtergrond. Je kan de tool zo instellen dat die je via een pop-up automatisch op de hoogte brengt wanneer er nog x-aantal minuten resteren en/of zodra de batterij onder bepaalde niveaus duikt.

[download_file]

Weet wanneer je moet herladen
Interessant met het oog op een beter battterij-onderhoud is ook dat BatteryCare bijhoudt hoeveel keer je de accu al hebt opgeladen. In de meeste gevallen gebeurt dat namelijk na een gedeeltelijke ontlading: op zich is dat prima (voor de levensduur van de batterij), maar na een x-aantal beurten doe je er toch goed aan de batterij geheel te ontladen en ook weer volledig op te laden.

[related_article id=”160534″]

Op die manier ‘kalibreer’ je immers de batterij zodat die het accuniveau weer nauwkeuriger weergeeft. BatteryCare stelt zelf voor dat te doen na dertig ‘gewone’ (lees: gedeeltelijke) ontladingscycli.

Energie besparen
Verder kan je het programma ook inzetten om energie te besparen zodat de accu minder snel leegloopt. Als je dat zo instelt, worden de sidebar, gadgets evenals het aero-thema automatisch uitgeschakeld zodra je laptop overgaat op de accu.

Ten slotte krijg je nog bijkomende (statistische) informatie over je batterij te zien, zoals de capaciteit, de ontlaadsnelheid, de spanning (voltage) en het slijtageniveau. Ook kan je de temperatuur van processor en harde schijf laten monitoren. Deze informatie blijkt echter niet op alle test-pc’s tevoorschijn te komen.

Sinds de laatste keer dat we schreven over dit handige programma, hebben de makers de nodige verbeteringen aangebracht. Zo kun je in het systeemvak snel schakelen tussen energieprofilen en is het uitlezen van de temperatuur van Intel Core-processoren verbeterd, zodat die informatie meer nauwkeurig in beeld komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business