Tips

MusicBee: Kranige muziekbeheerder voor de Windows-desktop

Met al die muziekstreamingdiensten zou je bijna vergeten dat heel wat mensen nog altijd grote mp3-muziekverzamelingen vanaf hun pc beluisteren. Met MusicBee leid je dat proces in goede banen.

Sinds de makers van Songbird aankondigden dat ze de ontwikkeling gingen stopzetten, leek het er een beetje op dat de dagen van de muziekspeler voor de desktop langzaamaan voorbij zijn.

Het tegendeel is echter waar: er zijn nog altijd een aantal uitstekende mediabeheerders te vinden voor Windows-systemen, waarvan MusicBee zonder twijfel een van de meest volwassen en meest gebruiksvriendelijke exemplaren is.

[download_file]

MusicBee presenteert alle informatie op een overzichtelijke manier: links de bibliotheek (met onderverdelingen als Podcasts, Audiobooks en Radio Stations) en de afspeellijsten, in het middenpaneel de inhoud van de actieve selectie, waarbij de songs snel te sorteren zijn op diverse metatags zoals Artist, Title, Album en Genre, of via een ingebouwde zoekfunctie op te halen zijn. Uiterst rechts dan krijg je meer details over het afgespeelde nummer te zien.

[related_article id=”160534″]

Songteksten en albumhoezen
Handig is wel dat MusicBee automatisch allerlei bijkomende informatie over een afgespeelde song van het internet plukt: zo worden onder meer de bijhorende tags, songteksten en albumhoezen uit diverse online databanken opgehaald.

Nummers naar een audio-cd rippen kan eveneens. Wil je dat naar het mp3-formaat doen, dan moet je wel eerst een (gratis) encoder installeren. Muzieknummers converteren naar andere formaten als wma, mp3, flac en ogg vorbis hoort er eveneens bij. Zoals aangegeven ondersteunt MusicBee verder ook podcasts en geeft het programma je de mogelijkheid eigen online radiostations toe te voegen.

Afspeellijsten maken kan natuurlijk ook, en het is bovendien mogelijk lijsten automatisch samen te stellen op grond van allerlei ingestelde criteria.

Sinds de laatste keer dat we over MusicBee schreven, nu alweer zo’n drie jaar geleden, hebben de makers een aantal bescheiden verbeteringen doorgevoerd. Er is een nieuwe minispeler, de interface is opgefrist en er zijn nieuwe online audiobronnen waar je uit kunt kiezen.

Uiteraard behoort ondersteuning voor Windows 8 inmiddels tot de mogelijkheden en de mogelijkheden om nummers in je bibliotheek te merken met een kleurtje is leuk gevonden.

Wie dus het liefst lokaal muziek afspeelt als hij achter de pc zit, haalt met MusicBee een prima programma in huis, dat wat ons betreft nog best een paar jaartjes mee kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business