Tips

Chrome 28: Krijgt notificaties op het bureaublad

De nieuwste versie van de Chrome-browser krijgt pop-upboodschappen in het systeemvak voor Gmail-berichten en Google+-statusberichten.

Het belangrijkste wapenfeit van Chrome 28 is een nieuw notificatiesysteem dat inkomende berichten van Google-diensten toont zonder dat je de bijbehorende dienst hoeft te openen.

Dit soort boodschappen zijn gemeengoed in apps voor mobiele besturingssystemen, maar nu kunnen ook gebruikers van de Windows-versie van Chrome en ChromeOS dit soort meldingen in beeld krijgen. Het is de bedoeling dat je rechtstreeks vanuit de notificaties antwoorden kunt sturen of een telefoongesprek kunt starten.

[download_file]

Google stelt een API beschikbaar voor ontwikkelaars van externe extensies en apps, maar de notificaties worden voorlopig vooral gebruikt door Googles eigen diensten.

[related_article id=”158901″]

Deze nieuwste versie van Chrome is ook de eerste die gebruik maakt van Googles nieuwe browsermotor Blink, een afgeleide versie van Webkit. De zoekmachine wil met zijn eigen versie komaf maken met veel overbodige code die in de oorspronkelijke ‘rendering engine’ is blijven zitten.  

Download Chrome 28 nu via de bijgevoegde link of controleer via de instellingen van de browser of je de laatste versie al in huis hebt gehaald.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business