Tips

Everything: Bliksemsnelle Windows-zoeker krijgt 64-bitsversie

Als je snel een bestand wilt vinden in Windows, kun je niet buiten het krachtige en eenvoudige Everything. De nieuwste versie brengt krachtige filters en een 64-bitsversie, zodat je weer jaren vooruit kan.

Microsoft doet al jaren zijn best om de ingebouwde zoekfunctie van Windows te verbeteren, maar het resultaat blijft onbevredigend. De standaardzoeker is te traag, omslachtig en vindt vaak het bestand niet dat ergens in een hoekje van je harde schijf staat.

Het gratis programma Everything is daarom een openbaring: het is razendsnel en laat zich bovendien eenvoudig bedienen. Het heeft echter wel zijn beperkingen. Het werkt alleen samen met schijven die het NTFS-bestandssysteem gebruiken, zodat het niet kan omgaan met FAT32-schijven.

[download_file]

Everything doorzoekt direct de Master File Table, een register met bestandsmetadata van NTFS-opslag, en kan daardoor na een eerste scan al resultaten in beeld brengen terwijl je aan het typen bent. Het kan ook ETP- of FTP-servers doorzoeken en neemt weinig werkgeheugen in beslag, omdat het zoekt naar metadata in plaats van bestanden.

[related_article id=”160534″]

Everything is al jaren een van mijn  favoriete programma’s om te zoeken voor Windows, maar sinds ik ben overgeschakeld op een 64-bits uitvoering van Windows 7 moest ik het in de steek laten. Het zorgde voortdurend voor een vastlopend systeem of crashte meteen na het opstarten.


Vind duplicaten door het commando "dupe:" in te voeren bij de zoekbalk (zonder aanhalingstekens)

Nu is er eindelijk een nieuwe versie van Everything, inclusief ondersteuning voor 64-bits Windows-versies. Dat is zeker niet de enige verbetering. Dankzij nieuwe filtermogelijkheden kun je specifiek zoeken naar muziekbestanden, afbeeldingen of films en je kunt zoekopdrachten die je vaker uitvoert opslaan in een Bookmarks-mapje.

Als je wilt, kun je je eigen filters aanmaken en er is zelfs een speciaal commando voor het vinden van duplicaten (voer dupe: in bij de zoekbalk).

Everything is niet de enige alternatieve bestandszoeker voor het Windows-besturingssysteem, maar hij is wel de snelste. Dankzij de nieuwe mogelijkheden is hij bovendien een stuk krachtiger geworden.

Houd er overigens rekening mee dat deze nieuwe versie bètasoftware is, wat de stabiliteit niet ten goede komt. We verwijzen je hier naar de 32-bitsversie van de nieuwste versie; andere versies (zoals de 64-bits uitvoering) vind je op de projectpagina.

64 bitb-tabookmarkdownloadsdraagbaarfilterinstallatiesnelheidWindowszoekzoeken

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen