Tips

Van USB-stick naar image en omgekeerd

Van USB-stick naar image en omgekeerd

De naam ImageUSB geeft perfect aan wat je van deze tool mag verwachten: je creëert er snel een image van een of meer usb-sticks mee of je zet een image ook terug naar een of meer usb-sticks (tegelijk).

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een image van een usb-stick zou maken: als back-up, met het oog op een forensisch onderzoek (waarbij je de originele stick absoluut niet ongewild zoekt te wijzigen) of om de inhoud van een usb-stick snel naar verschillende andere sticks te kunnen uitrollen. Dat laatste kan bijvoorbeeld nuttig zijn in een klasomgeving of voor commerciële doeleinden – een attentie voor je klanten, bijvoorbeeld?

[download_file]

De werking is zeer eenvoudig. Je start de tool op en je geeft aan welke actie je wil ondernemen. Er zijn dus twee mogelijkheden. Ofwel creëer je een image vanaf je UFD (USB Flash Drive), ofwel schrijf je een image naar je UFD. In het laatste geval moet je uiteraard wel aangeven welk image je op de stick wil zetten. ImageUSB ondersteunt daarbij de volgende image-formaten: bin, img en iso. Of je nu een image terugzet of creëert, een balkje maakt je duidelijk hoe het met de voortgang van het proces is gesteld.

[related_article id=”160534″]

Overigens maakt PassMark, de maker van dit product, zich sterk dat ImageUSB zowat de enige USB-duplicatietool is die alle ongebruikte stickruimte, evenals de slack space en de MBR in de image kan bewaren. Dat kan met name nut hebben in het kader van forensische analyses.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business