Tips

Librarian: Krachtige beheerder voor virtuele bibliotheken Windows

Bibliotheken zijn het best bewaarde geheim van Windows 7/8, maar het beheer laat te wensen over. Librarian geeft je meer controle over deze virtuele mappen die je bestand achter de schermen centraliseren.

Microsoft introduceerde voor Windows 7 bibliotheken, virtuele mappen die slordige gebruikers een eenvoudige manier te geven om hun bestanden te ordenen. De ontwikkelaar bood echter nooit een goede manier om die bibliotheken te beheren en liet ze vanaf Windows 8 min of meer in de steek.

Bibliotheken zijn in feite een verzamelplaats van snelkoppelingen naar bestandslocaties binnen Windows. In Windows 7 voorzag Microsoft een aantal standaardbibliotheken voor bijvoorbeeld muziek, video en afbeeldingen, zodat je een centrale plek kon inrichten voor een specifiek soort media.

[download_file]

Dat komt vooral van pas als je die media of documenten op externe schijfstations hebt staan of gewoonweg niet het geduld hebt om je harde schijf netjes te ordenen. Hoewel deze bibliotheken erg handig zijn, deed Microsoft nooit echt moeite hebben om zijn gebruikers meer beheerfuncties in handen te geven voor dit verborgen juweeltje.

[related_article id=”160534″]

Daar komt Librarian om de hoek kijken, een gratis programma om bibliotheken eenvoudig aan te maken, hernoemen of een nieuw pictogram te geven. Een belangrijke optie is de mogelijkheid om zelf de standaard opslaglocatie te bepalen van die bibliotheken, iets wat Microsoft zelf altijd heeft verzuimd om toe te voegen.

De makers van Librarian zijn de mensen niet vergeten die inmiddels zijn overgestapt naar Windows 8. Voor hen biedt het een aparte versie aan, die je terugvindt in hetzelfde archief als de Windows 7-versie die je hier kunt downloaden.

Librarian is een draagbaar programma, wat inhoudt dat je het niet hoeft te installeren op je harde schijf. Haal het archiefbestand af via de bijgevoegde downloadlink (klik op het woord downloadlink vlak onder de advertentie aan de onderkant van de pagina).

beheerbestandsbeheerbibliotheekdownloadsmapvirtueelWindowswindows 7windows 8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals