Tips

UC Browser HD: Aaibaar alternatief IE10 op Windows 8/RT

Internet Explorer 10 is bijna niet te vermijden op Windows 8/RT-touchscreentoestellen. Met de nadruk op bijna, want gelukkig is daar het uitstekende gratis alternatief UC BrowserHD.

De verkoop van Windows 8-toestellen is niet om over naar huis te schrijven, maar toch zijn er langzaam aan steeds meer mensen die een laptop/tablet hebben met touchscreen en Microsofts nieuwste aan boord.

In het ‘metrogedeelte’ van Windows 8/RT kun je bijna niet om Internet Explorer 10 heen, de vaste browser die is geoptimaliseerd voor aanraakschermen. En gezien het gebrekkige aantal grote namen in de Windows Store lijkt het of je voorlopig vastzit aan IE, of je wilt of niet.

Gelukkig kun je uitwijken naar UC BrowserHD, die we ook al vinden op Android en Windows Phone. Deze browser van Chinese makelij ziet er net zo gelikt uit als IE10 en heeft een aantal functies in huis die het tot een aantrekkelijk alternatief maken.

[related_article id=”160534″]

Allereerst is UC BrowserHD een lekker snelle browser, met een snelstartscherm waar je je favoriete websites op kunt vastpinnen. Je kunt via de instellingen eenvoudig een achtergrondje instellen en het is mogelijk om je cookies te wissen of over te schakelen naar de privacymodus.

Er zijn ook andere gemakken voorzien die je in IE10 niet zult vinden. Je zit niet vast aan maximaal tien tabbladen en het is speels eenvoudig om van zoekmachine te veranderen. Je kunt er daarnaast voor kiezen om de adresbalk vast te zetten op het scherm, zodat je niet meer vanaf de rand omhoog hoeft te bewegen om hem in beeld te brengen.

De downloadbeheerder is wat knullig uitgewerkt, maar hij is wel toegankelijk en duidelijk vindbaar. Met de historieke functie in de instellingen kun je je laatstbezochte websites opvragen en met de browsersync, tenslotte, kun je sites als favoriet opslaan en synchroniseren met andere toestellen waar UC BrowserHD op staat geïnstalleerd.

In oktober komt Windows 8.1 uit met IE 11 en Mozilla brengt in december een aanraakvriendelijke versie van Firefox uit voor Windows 8. Toch zien we UC BrowserHD zijn mannetje staan tegenover deze nieuwkomers en vooral voor Windows RT-gebruikers is deze gratis app een onmisbaar alternatief.

Download UC BrowserHD nu via de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business