Tips

Classic Shell: Terugkeer naar het bekende en beminde Windows

Classic Shell geeft je de middelen in handen om terug te keren naar het traditionele Windows, met een bruikbaar startmenu en de ouderwetse Windows Verkenner, of je nu Windows 7 of 8 gebruikt.

Bij de onthulling van Windows 8.1, de zogenoemde ‘Blue’-update van Windows 8, maakte Microsoft bekend dat het zijn bekende startknop weer zou terugbrengen. Maar feitelijk is die knop niet meer dan een veredelde snelkoppeling naar het moderne startscherm, en kun je beter het gratis programma Classic Shell gebruiken om het Windows dat je kent terug te brengen.

Deze handige applicatie brengt het vertrouwde startmenu uit Windows 7 geheel terug, zodat je moeiteloos je pc weer kunt afsluiten of je favoriete programma’s openen.

Daar houdt het programma niet op: ook veranderingen aan de Windows Verkenner worden teruggedraaid, zodat je bijvoorbeeld weer een knop hebt om een mapniveau hoger te gaan. Classic Shell voegt daar een handige menubalk aan toe, met knoppen voor veelgebruikte functies.

[download_file]

Classic Shell kan nog een stapje verder terug in de tijd gaan, door het startmenu van Windows XP te herstellen. Dat is bedoeld voor Windows 7-gebruikers die maar niet kunnen wennen aan de vorige renovatie, met zijn ingebouwde zoekfunctionaliteit en dynamische menustructuur.

[related_article id=”160534″]

Het is duidelijk dat de makers met Classic Shell een gevoelige snaar hebben geraakt, want dit opensourceprogramma is intussen al 8 miljoen keer gedownload.

Als je dus niet kunt wennen aan Microsofts interfacekeuzes voor Windows 7 of 8, probeer dan Classic Shell zeker eens uit.

Wij bieden je hier een directe link naar Classic Shell 3.9 bèta, die ondersteuning voor Windows 8 en 8.1 verbetert en het Windows 7-startmenu verder uitwerkt. Als je problemen hebt met deze versie, download dan de laatste stabiele versie van de projectpagina. Download hier het bestand voor de Nederlandse vertaling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business