Tips

BitDefender Safepay: Veilig internetbankieren in ‘hackvrije’ browser

Wie het maar eng vindt om via zijn browser online bankbetalingen uit te voeren, is een goede kandidaat voor BitDefender Safepay, een veilige 'hackvrije' browser, die grotendeels gratis is.

Hoewel banken en overheid steeds meer maatregelen nemen om diefstal in je online bankrekening te voorkomen, lukt het cybercriminelen nog altijd om een uitstekende boterham te verdienen.

Safepay, een product van securitybedrijf BitDefender, is daarom zeker het overwegen waard. Deze browser, gebaseerd op het Chromium-project, is een stuk meer dichtgetimmerd dan de reguliere browser en stopt verschillende bekende trucs af die malwareschrijvers en phishers toepassen om je geld afhandig te maken.

[download_file]

Bij de start van elke sessie scant Safepay je computer om te zien of malware zich niet al op je computer heeft genesteld. Vervolgens opent het zichzelf in een beveiligde sandboxmodus, wat het onmogelijk maakt voor externe software om een kijkje te nemen naar je ingevulde gegevens (denk aan keyloggers of schermopnameprogramma’s).

[related_article id=”161920″]

De browser start automatisch in schermvullende modus, en je kunt via een speciaal symbool weer terugkeren naar de reguliere desktopomgeving. Dat is nogal onpraktisch als je een digitale factuur wilt betalen. Er is ook een virtueel toetsenbord om het online bankieren nog veiliger te maken.

Hotspotbescherming
Safepay is gratis, afgezien van een hotspotfunctie die je gebruikt als je wilt internetbankieren op een onbeveiligd netwerk buiten de deur. Als je deze premiumfunctionaliteit wilt gebruiken, ben je 4,95 dollar per week, 14,95 dollar per maand of 34,95 per jaar kwijt.

Als je echter je overschrijvingen standaard vanaf je thuiscomputer doet, is dit een efficiënt beveiligingsmiddel van een goed aangeschreven beveiliger. Wie Safepay wil gebruiken, zal zich wel moeten registreren, via een Google- of Microsoft-account of via Facebook.

Via de link in dit downloadartikel kun je Safepay rechtstreeks downloaden. De registratie vindt pas plaats bij installatie van de browser.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business