Tips

Back-up en herstel je Windows-drivers

Voordat je Windows opnieuw installeert, maak je best eerst een back-up van je documenten en programma's. Maar hoe zit dat met drivers?

Sommige computerproblemen kan je alleen verhelpen door alles te wissen en Windows opnieuw te installeren. Dat is geen leuke taak en je kan je maar beter goed voorbereiden om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het eerste dat je doet is een back-up maken van je belangrijke programma’s en bestanden, maar hoe zit dat met drivers?

Sommige back-upprogramma’s voorzien een optie om een back-up te nemen van al je drivers, maar bij gratis pakketten is die kans eerder klein. In dat geval is de gratis tool Free Driver Backup een mogelijkheid. Het programma maakt een back-up van alle drivers voor je computer, zodat je ze achteraf niet overal opnieuw moet gaan zoeken.

[download_file]

[related_article id=”160534″]

Free Driver Backup scant je systeem en toont een complete lijst van geïnstalleerde drivers, met alle relevante info. Vink aan van welke drivers een back-up moet worden gemaakt en bevestig met een klik op de knop ‘Backup’. Het programma maakt dan een back-upbestand aan dat je later kan gebruiken om de drivers opnieuw te installeren.

Zorg er wel voor dat je het back-upbestand niet op de harde schijf bewaart die je gaat formatteren. Bewaar het liever op een externe harde schijf, usb-stick of in je favoriete clouddienst. Zo ben je zeker dat de back-up veilig is.

Na de herinstallatie van Windows moet je enkel Free Driver Backup opnieuw installeren, het back-upbestand lokaliseren en alle drivers opnieuw herstellen. Dat scheelt je toch weer een pak werk bij het opnieuw instellen van je computer. Let er wel op dat dit programma enkel een back-up van de drivers bewaart en niet van eventuele extra software. Die zal je wel nog handmatig moeten downloaden.

Free Driver Backup beschikt bovendien nog over drie extra plug-ins waarmee je een back-up kan maken van je browsercookies, je bladwijzers van Internet Explorer en het Windows-register. Dat doe je via het menu “Plugin” en vervolgens kies je voor de specifieke back-up die je wilt maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business