Tips

Comfortabel bestanden converteren

Je hebt een afbeelding of een Office-document dat je graag naar een xps- of pdf-bestand zou omzetten, of omgekeerd? Dan is Cometdocs een elegante oplossing.

Het gebeurt wel dat je een of ander bestand of document aanmaakt waar iemand anders niet goed mee overweg kan, of omgekeerd. Dan is conversie een logische uitweg.

Afhankelijk van het bron- en doelformaat bestaan daar heel wat tools en diensten  voor, maar Cometdocs blijkt wel erg flexibel.

[download_file]

Voor alle duidelijkheid: Cometdocs is in eerste instantie een webservice en zoals nagenoeg alle webapps vereist ook Cometdocs een (gratis) account. Vervolgens kan je vanuit je webbrowser allerlei afbeeldingen of documenten zoals presentaties, teksten en spreadsheets uploaden en die online laten converteren naar onder meer xps en pdf.

[related_article id=”160534″]

Je kunt echter ook een desktopapplicatie downloaden, evenals een mobiele app voor zowel Android als iOS.

De desktopapplicatie integreert zich mooi in de Windows Verkenner. Klik je hier een bestand of document met de rechtermuisknop aan, dan kan je meteen aangeven welke conversie je door Cometdocs wil laten uitvoeren. Heel wat uiteenlopende documenten en afbeeldingen kan je laten omzetten naar xps of pdf en andersom. De kwaliteit van de conversies is doorgaans erg goed, zo stellen we vast.

Het omzetten gebeurt weliswaar online, maar de snelheid valt best mee. Na afloop krijg je een melding en vind je het geconverteerde document dan in dezelfde map terug als het bronbestand.

Er hangen echter wel een paar stevige beperkingen vast aan de gratis formule van Cometdocs: zo kan je maximaal vijf conversies per week laten uitvoeren en kan een bestand niet groter zijn dan 100 MB.

Kan je echter met deze restricties leven, dan zal je niet snel een comfortabelere conversietool vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business