Tips

Draagbare dvd-brander

Brand cd's en dvd's, maak autorunbestanden aan, print labels, creëer audio-cd's. En dat allemaal zonder iets te installeren.

Deepburner is simpelweg een van de handigste programma’s om cd’s of dvd’s mee te branden die er zijn. De Pro-versie heeft zowat elke denkbare functie, maar ook met de gratis versie kom je een heel eind.

De draagbare editie werkt zonder installatie en zelfs vanaf een USB-stick, zodat je je favoriete brandprogramma altijd bij de hand hebt.

[download_file]

Naar je USB-stick slepen
Voor de draagbare editie, die je hier kunt downloaden, is er geen installatie vereist. Het is wel handig om het ziparchief uit te pakken naar een map, die je bijvoorbeeld DeepBurner kan noemen. Sleep die map naar een USB-stick om het programma overal beschikbaar te hebben, of plaats deze ergens naar keuze en maak eventueel een snelkoppeling aan.

Drie keuzes
Om Deepburner te starten klik je, in de map, op het bestand met die naam. Het programma opent en geeft je drie keuzes. Je kan een gewone data-cd of -dvd branden, je kan een audio-cd maken of je kan een isobestand naar een cd of dvd wegschrijven.

Voor het dataschijfje moet je kiezen tussen het maken van een multisessiondisk (een schijf waar je achteraf nog data aan kan toevoegen), het toevoegen van data aan zo’n schijfje (Append session), en het branden van een cd zonder multisession (nodig voor sommige oude apparaten).

Voor het maken van een audio-cd hoef je geen verdere keuzes te maken, en voor het branden van een isobestand moet je alleen het bestand op de harde schijf zoeken.

De interface van Deepburner is erg handig en doet sterk aan Windows Verkenner denken. Standaard staan er twee vensters open binnen het brandprogramma, één dat de toekomstige cd weergeeft en één waarmee je kan bladeren op je pc.

Met de knoppen bovenaan kan je de vensters ordenen. Bestanden toevoegen is niet moeilijker dan ze naar het cd-scherm slepen. Dat kan zelfs vanuit Verkenner of iTunes.

Autorun
In het cd-scherm is het erg gemakkelijk om bestanden te ordenen, nieuwe mappen te maken en bestanden te verwijderen. Als je tevreden bent met de inhoud van de cd of dvd kan je, indien je wenst, een autorunbestand maken. Dat bestand zal automatisch laden wanneer je het schijfje in een computer plaatst.

Ook voor het printen van een label hoef je Deepburner niet uit. Het is mogelijk een cd-project voor het branden op te slaan en er een andere keer aan verder te werken. Ben je tevreden met alle instellingen, dan ga je naar de Burn Disk-tab en brand je de cd. Niet slecht voor een download van minder dan 3 MB, die je zelfs niet hoeft te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business