Het Bandizip-algoritme archiveert je bestanden in geen tijd.


Een goede archiveertool is onontbeerlijk voor elke Windowsgebruiker. Je kunt natuurlijk bij de interne software van Microsoft zweren. Die is degelijk, maar verre van perfect. Als het op snelheid aankomt is er geen programma beter dan Bandizip.

Bandizip is een klein en gratis tooltje dat bestanden kan comprimeren in ziparchieven, en vrijwel alle andere archiefbestanden (zoals RAR, APK en ISO) kan lezen en uitpakken. Bandizip integreert zich in het rechterklikmenu van Windows en is ook qua interface erg handig in gebruik.

[download_file]


Wat het programma anders maakt dan alle andere fatsoenlijke archiveerders is de snelheid. Bandizip detecteert bestanden die amper gecomprimeerd kunnen worden en slaat de compressie daarvan gewoon over. Dat resulteert in marginaal grotere archieven, maar een hele tijdwinst.

Ook het uitpakken gaat een stuk sneller dan bij de competitie. De meeste tools pakken bestanden uit naar een tijdelijke map, om ze dan naar hun eindbestemming te kopiëren. Bandizip slaat die tijdelijke map over. Als de ouderwetse methode je om de één of andere reden beter ligt kan je via de instellingen alsnog een tijdelijke map aanduiden.

Hoewel Bandizip gratis is, zowel voor thuisgebruik als professioneel, hoef je bij de installatie geen rekening te houden met toolbars. Eenmaal geïnstalleerd start het programma meteen op en kan je kiezen welke extensies je er mee wil associëren. Veel extra uitleg behoeft de tool niet, aangezien de onlinehulp helder is, en voorzien wordt van de nodige screenshots.