Tips

Getest: Chrome Remote Desktop voor Android

Google breidt Chrome Remote Desktop uit naar Android, zodat je ook vanaf je smartphone of tablet toegang krijgt tot je pc.

Met Chrome Remote Desktop, een extensie voor de Chrome-browser, kan je een computer van op afstand besturen. Google breidt die functionaliteit nu ook uit naar je Androidsmartphone. De mogelijkheden van Chrome Remote Desktop zijn gelijkaardig aan die van Teamviewer, maar er zijn een aantal verschillen.

Om Remote Desktop te gebruiken heb je eerst en vooral Chrome nodig. Vervolgens download je de Chrome-extensie naar je browser. Het gebruik van de extensie en de app is erg eenvoudig. Om aan de slag te gaan moet je eerst enkele instellingen aanpassen.

Eerst heeft Chrome jouw toestemming nodig om de Remote Desktop-app ook daadwerkelijk uit te voeren.

[related_article id=”158662″]

Vervolgens moet je de pc waarop je toegang van op afstand wil toevoegen. Klik daarvoor bij "My Computers" op "Enable remote connections".

Het activeren van je computer neemt even tijd in beslag. In de tussentijd kan je de app van de Play Store naar je smartphone downloaden. Zodra het machtigen op je pc klaar is, verschijnt je computer in de lijst op je telefoonapp.

Klik op de computer om te verbinden. Je zal een pincode moeten ingeven. Die pincode heb je net voordien op je computer gekozen. Om dat niet elke keer opnieuw te doen vink je de optie onder de pincode aan.

Je telefoon zal met je computer verbinden en je krijgt je scherm te zien. De bediening is intuïtief: je scherm functioneert als een trackpad waarmee je de muis bedient. Je klikt dus waar je cursor staat, niet waar je met je vinger klikt.

De klassieke aanraakschermconventies zijn ook met Chrome Remote Desktop van toepassing. Door te pinchen zoom je bijvoorbeeld in en uit. Het valt op dat de controle van de cursor met Chrome Remote Desktop eenvoudiger is dan met Teamviewer. Hoewel die laatste ook een goede applicatie is, gaat alles toch net iets stroever. Bovendien kan de app van Google beter overweg met een setup met meerdere schermen. Teamviewer herkent weliswaar twee schermen, maar daar moet je via een knop wisselen. Remote Desktop toont het geheel alsof het om één scherm gaat, wat handiger werkt.

Persoonlijk verkies ik de Chrome-app om mijn computer via de smartphone te bedienen, hij werkt net dat ietsje vlotter. Wie geen Chrome gebruikt hoeft echter niet meteen over te stappen. Het verschil met Teamviewer, dat ook gratis is, is minuscuul.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business