Tips

Maak zelf icoontjes voor applicaties

Maak zelf icoontjes voor snelkoppelingen, applicaties en mappen met Junior Icon Editor.

Misschien schrijf je zelf af en toe programma’s of batchbestanden. Of misschien heb je wel een erg mooi en uitgedacht bureaublad, waar een lelijke maar nuttige snelkoppeling je de ogen uitsteekt. Het kan ook zijn dat je een map voor specifieke bestanden gebruikt, en dat in één oogopslag wil zien.

Natuurlijk kan je via de eigenschappen van zo’n programma, map of snelkoppeling een ander pictogram kiezen, maar daarbij ben je gelimiteerd door de exemplaren die Windows aanbiedt. Daar komt nu een einde aan, met Junior Icon Editor.

[download_file]

Normaal gezien is het niet vanzelfsprekend om eigenhandig pictogrammen aan te maken, de afbeeldingen zitten immers netjes weggestopt in een speciaal bestandsformaat. Met de juiste software is natuurlijk alles mogelijk, en Junior Icon Editor maakt het zelfs voor de beginner een peulenschil om iconen te maken of te bewerken.

De installatie heeft niet veel om het lijf. Je kan kiezen voor welke extensie je de tool als standaardapplicatie wil instellen maar verder hoef je niet te vrezen voor adware. Bij het opstarten verschijnen er wel twee reclameschermen. Die klik je maar beter weg.

De interface van de tool wijst zichzelf uit en iedereen die al eens een beeldbewerkingprogramma opende zal hier zijn weg kennen. Je kan tekenen, kleuren, schrijven en lijnen trekken naar hartenlust. Zodra je tevreden bent met het resultaat, kan je het opslaan in een aantal interessante bestandsformaten. Natuurlijk is het het ICO icoonformaat, maar ook PNG, X Pixmap, X bitmap en Icoonproject zijn een optie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business