Tips

Wizmouse laat je scrollen in niet-actieve vensters

Met Wizmouse scrol je in het venster waar je cursor zich boven bevindt, niet het actieve venster. Net zoals bij een Mac.

De Mac kan het al jaren, Windowsgebruikers kunnen er alleen maar van dromen: scrollen in niet actieve vensters.

Dat klinkt als een nicheprobleem, maar wie geregeld twee vensters open heeft, en zeker wie twee schermen gebruikt, zal weten dat het lastig is om telkens een programmavenster te moeten aanklikken alvorens je er in kan scrollen met je muiswiel. Niet dat het zo’n ramp is, maar het onderbreekt de workflow en als het met OS X gaat, waarom dan niet met Windows?

[download_file]

Dat dachten zij bij Antibody Software ook. In de plaats van te treuren, of een dure Mac te kopen, schreven ze een klein programma: Wizmouse.

[related_article id=”160534″]

Eenvoudig
Wizmouse 1.7.0.3 is klein, eenvoudig, en heeft slechts één doel: scrollen in niet actieve vensters mogelijk maken. Met de tool actief scrol je in het venster waar je muiscursor zich boven bevindt: een heel stuk intuïtiever. De tool is compatibel met Windowsversies vanaf 2000 tot 8 en alles daartussen, zowel 32 bit als 64 bit. Je downloadt het programmaatje hiernaast.

De installatie van Wizmouse verloopt snel. Zodra ze is afgerond krijg je een venster met een beetje reclame voor andere tools van dezelfde ontwikkelaar, net als enkele opties. Het is een goed idee om links Run as Administrator aan te vinken. Zo kun je de functionaliteit van Wizmouse in elk venster benutten.

Het icoontje voor de tool bevindt zich rechts onderaan in de taakbalk. Daar kan je de functies van het programma in- of uitschakelen. Verder hoef je je van Wizmouse niets meer aan te trekken, en dat hoort ook zo. De tool doet zijn ding, en jij kan scrollen waar je wil. Wees wel gewaarschuwd, Zodra je de tool gebruikt, is er geen weg terug: de functie is zo handig dat je deze niet meer zal kunnen missen. Op de redactie krijgt Wizmouse alvast de voorlopige titel van nuttigste tool van 2014.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business