Tips

Functies voor het muiswiel die Windows vergat

Met Feewhee krijgt je muiswiel plots enkele handige functies erbij. Je hoeft er zelfs geen extra software voor te installeren.

Windows werd altijd al geroemd voor zijn aanpasbaarheid. Microsofts ontwikkelaars denken misschien niet aan alle functies, maar jij kan ze achteraf altijd nog toevoegen. Heb je er bijvoorbeeld ooit al bij stilgestaan hoe archaïsch de vensters in Windows werken?

Om ze groter of kleiner te maken moet je de hoek van het venster grijpen met je muis en slepen. Dat kan beter, zoals Feewhee van Nattyware bewijst. Feewhee is met zeven kilobyte een minuscule applicatie met een enorme ratio megabytes-functionaliteit.

[download_file]

Met de tool actief kan je de grootte en de transparantie van je vensters veranderen met het muiswiel. Positioneer je muis boven de titelbalk van een venster en scrol omhoog of omlaag om het venster groter te maken. Wanneer je hetzelfde doet met de shift-knop ingedrukt wijzig je de transparantie van het venster.

[related_article id=”160534″]

Installatie
Die twee functies zijn het enige wat Feewhee te bieden heeft, en dat is genoeg. Je hoeft de app niet te installeren en er is zelfs geen gebruikersinterface: alles wat je moet doen is dubbelklikken op het exe-bestand en de tool wordt actief. Terwijl de tool actief is gebruikt hij amper 700 KB van je systeemgeheugen: een verwaarloosbare hoeveelheid zelfs voor een traag systeem.

Feewhee is zo handig en onopdringerig dat de kans groot is dat je wil dat de tool mee opstart met Windows. Plaats daartoe (voor Windows 7 en lager) een snelkoppeling naar het exe-bestand in de startupmap onder alle programma’s in het startmenu.

In Windows 8 is de startupmap iets beter verstopt: je vindt deze onder C:UsersAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup. Feewhee werkt perfect in combinatie met die andere muiswieltool: Wizmouse. Samen vormen ze een duo dat Windows wederom net dat ietsje beter maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business